Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Göz Kapağı

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yaşında Yapılabilir?

 

Göz kapağı estetiği için başvuru yapan hastalar genellikle 35 yaş üzeri olmakla birlikte, farklı sebeplere bağlı olarak oluşan göz kapağı sarkma sorunlu hastalar da estetik talebinde bulunabilmektedir. Genetik sebepler, ailesel etkenler veya ırksal genetik sebebiyle estetik ihtiyacı oluşması halinde ameliyat 20 li yaşlarda bile yapılabilmektedir. Blefaroplasti operasyonlarında ameliyat olma yaşı değişkenlik gösterebilmekle birlikte, Ptozis olarak adlandırılan ve göz kapağının gözün görme fonksiyonunu engelleyecek derecede düşük olması durumunda çocuk yaşlarda bile uygulanabilmektedir.

 

Göz kapağı düşüklüklerine yönelik olarak yapılan cerrahi estetik girişimleri üst göz kapağı, alt göz kapağı veya aynı seansta her ikisine birden uygulanabilmektedir. Göz kapağı göz etrafında oluşan yaşlanma belirtilerini en fazla gösteren bölgedir. Yaşlanmaya ve yerçekimi etkisine bağlı olarak ortaya çıkan göz altı torbaları ve üst göz kapağında meydana gelen sarkmalar Blefaroplasti ameliyatı sonucunda düzeltilerek cilde çok daha genç bir görünü kazandırılması mümkün olabilmektedir.

 

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

 

Göz kapağı deri, kas, fasya ve yağ pakeleri şeklinde 4 farklı yapıya sahip tabakadan meydana gelmektedir. Üst göz kapağı estetiği uygulamasında lokal anestezi kullanılmak suretiyle göz kapağı uyuşturularak önce deri, sonrasında altta bulunan kasın bir bölümü alınır. Sonrasında iç ve orta hatta yer alan yağa pakelerine ulaşılarak fıtıklaşmış durumda bulunan pakelerin bir bölümü alınır. İşlem sonrasında kesiler vücutta erime özelliğine sahip bulunan dikişlerle kapatılarak işlem sonlandırılır.

 

Alt göz kapağı estetiği adına yapılan estetik cerrahi uygulamasında ise, lokal anestezi uygulanmak suretiyle hastanın göz bölgesi duyarsızlaştırılır. Deri ve kas kaldırılarak iç ve orta bölgede yer alan yağ pakelerine erişilir. Yağ pakelerinin bir bölümü alındıktan sonra fazla kas ve derinin bir bölümü alınarak kesi eriyen dikişlerle kapatılmak suretiyle cerrahi girişim sonlandırılır.

 

Göz Kapağı Estetiği Sonrasında İyileşme Süreci Ne Kadardır?

 

Göz kapağı estetiği adına yapılan cerrahi girişimlerin en büyük özelliği, ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmaması ve estetik kayıp yaşanmamasıdır.  Dikiş aldırma gibi bir işlem gerektirmeyen operasyonlar sonrasında hasta yaklaşık 2 hafta içerisinde iyileşme sürecini tamamlar. Göz kapağı estetiği sonrasında ameliyat sonrası oluşan hafif şişme ve renk değişimleri ortadan kalktıkça göz kapaklarının şekli eskisine oranla çok daha dinç ve dinamik bir görünüme sahip olur. Hastalara ameliyat sonrası gözlerin güneşten korunması ve siyah renkli güneş gözlüğü kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kaynak : https://hakanyuzer.com/plexr-goz-kapagi-estetigi/

 
Toplam blog
: 11
: 75
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

1994 yılında TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında ilk yüze girdi ve yüksek bir puan alarak, SAĞL..