Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
İnternet
 

İnternet Hız Testi

İnternet Hız Testi
 

Uzun zamandır bloğuma yazı yazmamıştım ancak tekrar internet ile ilgili yazılarla karşınızda olacağım. Bugün internet hızınızı nasıl test edeceğiniz ile ilgili bir yazı yazıyorum.

İnternet kullanıcılarının en büyük sorunlarından birisi internet hızıdır. İnternetim hızlı mı? Yoksa modemde mi bir sıkıntı var? Kablolar mı iyi bilgi iletmiyor? İnternet sağlayıcımı değiştirmeli miyim? 

Bu sorular insanın aklını kurcalar durur. Tüm bu soruları egale etmenin ise tek yolu var. İnternet hızını belirli aralıklarla test ederek internet hız kalitesi konusunda güvenilir bilgiye sahip olmak. Bunun içinse internette birçok hız testi aracı yer almakta. Bunlar arasından istediğinizi kullanarak internet hızınızı test edebilirsiniz. Ben örnek olarak hız testi info sitesini kullanacağım.

İlk olarak yukardaki linke tıklayarak hiztesti.info sitesini açıyoruz. Karşımıza Başlat şeklinde bir buton yer alıyor. Bu butona tıklayınca ping, jitter, upload ve download hızını otomatik olarak ölçüp sonucu söylüyor. Burada yabancı olacağınız kelimeler ping ve jitter olacaktır büyük olasılıkla. Ping internette bilgi alışverişindeki gecikme olarak söylenebilir. Örneğin siz bir web sitesini açmak istediğinizde, ping değeriniz kadar sürede sizin istekleriniz o siteye ulaşır. Jitter ise gönderdiğiniz verilerin kalitesi arasındaki dalgalanmadır. Yani ping ve jitter ne kadar düşükse o kadar hızlı ve kaliteli bağlantı sağlanabilecektir. Download birçok kimsenin de bildiği gibi internetten bilgisayarımıza ne kadar verinin geldiğinin saniye cinsinden gösterilmesidir. Upload ise bilgisayarımızdan internete saniyede ne kadar verinin gittiğini göstermektedir. Hepsi bu kadar. 

 
Toplam blog
: 10
: 3609
Kayıt tarihi
: 27.11.07
 
 

Herkese Merhaba, Ben lisans yetmez deyip okumaya devam eden, akademik kariyer yapmakta olan, deneyi..