Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Islak mayın döşeme makinesi

Türk Silahlı Kuvvetleri (yazının devamında TSK olarak anılacaktır.. Yanlış anlam çıkartmak için kasmayın lütfen) ile ilgili tartışmalar, davalar, tutuklamalar sürüp gidiyor...

Islak imza olayında, önce "askeri savcılar gerçek demeden inanmam" deyip, sonra askeri savcılar gerçek raporu verince bile "ıslak imza makinesinden dem vurarak" kıvırabilen Ümit Zileli, geçen gece terörle mücadele eden 9.kolordu komutanının Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmak istemesini eleştiriyordu..

Sunduğu gerekçe basitti.. Ülkede terörle mücadele mekanizması zayıflatılıyor.. Terörle mücadele etmiş anlı şanlı komutanlarımız tutuklanıyor, terörle mücadelenin önü tıkanıyor..

Aynı günlerde, geçen sene 7 askerimizin şehit düştüğü mayınlı saldırıda(!), bombayı koyanın PKK olmadığı, bombanın bizzat TSK tarafından oraya yerleştirildiği anlaşıldı..

Mayınların oraya neden konulduğunu sorgulayacak değiliz.. Zira internete düşen ses kayıtlarında sebep zikrediliyor, zaten..

Üstlerine durumu bildiren komutanın olayın sorumluluğunu almaya hazır olduğunu ve şehitler nedeniyle fazlasıyla üzgün olduğunu da görüyoruz... Ki bir TSK komutanına yakışan tavır da budur..

Sorun bundan sonra başlıyor.. Karargah olayı farklı yansıtıyor.. Saldırıyla ilgili açıklama yapılırken, teröristlerin sınırdan sızdığı ile ilgili ayrıntılı bilgiler bile veriliyor..

Kendi askerinin eline pimi çekilmiş el bombası bırakan ve 4 askerin şehit olmasına neden olan, bunu da PKK saldırısı gibi medyaya yansıtan karargahın son 1 yılda ikinci yalan böylece ortaya çıkıyor..

PKK ile mücadeleyi, komutanlara suç işledikleri ile ilgili iddia ve deliller üzerinden soru sormak ve onları gözaltına alan savcılar mı zayıflatıyor?

Yoksa milletin gözünün içine baka baka, kendi askerlerinin ölümüne neden olup suçu PKK'ya yıkma kolaycılığına neden olan TSK'nın bizzat kendisi mi?

Normal bir ülkede, haftalarca gündemde kalması gereken böyle bir skandaldan bahsetmek de mi TSK'yı zayıflatır acaba? Ümit Zileli gibilere sormak lazım.. Bu haberi kaç kişi eleştirebilecek? Kaçı ordudan bunun hesabının sorulmasını isteyecek?

Bekliyoruz..

 
Toplam blog
: 6
: 476
Kayıt tarihi
: 14.10.07
 
 

27 yaşındayım.. Bir şirkette fabrika müdürü olarak çalışıyorum.. Gerçi bugün böyle yarın ne olacağı ..