Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Jean'de Sınır Yok!

Bu ne giysem dediğiniz bir gün, sizi hiç hayal kırıklığına uğratmayan, dolabınızın en güvenilir parçasının kollarına kendinizi bıraktınız.  Üstüne de bir bluz geçirdiniz ve işte hazırsınız. Her zamanki gibi yine rahat ama şık, hem de trend olmayı başardınız. İşte bu eski dostunuz jean pantolonlardır.  Her kadının dolabının vazgeçilmez parçası jean'ler, modası geçmeyen stilleriyle her daim kadınların gözdesi oluyor. Gerek günlük kombinlerde, gerek gece şık bir yemekte size eşlik edebiliyorlar. Spor ayakkabı ile giydiğinizde casual, topuklu ile giydiğinizde ise çok şık olabiliyorsunuz.

Kadınlar çoğunlukla bacakları saran, sımsıkı kot pantolonlar tercih ediyordu. Bacakları olduğundan daha ince gösteren dar paça modeller uzun yıllar herkesin favorisi olmuştu. Fakat son yıllarda dar paça jean'e olan bağımlıklık  giderek azaldı. Bunun nedeni ise daha rahat, daha tarz ve daha çok çeşitlilikteki jean modelleri.  O kadar çok jean modeli türedi ki, dar paça giyenler bir anda farklı modellere yöneldi.

Öncelikle son yıllarda çıkan modeller daha bol olma eğiliminde. Bir nevi 90'lar modasına dönüş var aslında.  Bel kısmından dar gelip, bileğe doğru açılan modeller özellikle çok revaçta. Boru paça olarak bildiğimiz modelin, bilek boyu olanları çok tercih ediliyor mesela. Çok fazla insan artık yere kadar uzanan jean'leri tercih etmiyor ve yüksek bel modelde artık karar kılınmışa benziyor.

Vintage kesim, hatta bahçıvan kesim modellere dönüş var. Yüksel belden istifade ederek, kemerle sıkılmış jean'ler çok popüler.

Boyfriend jeans ve mom jeans dediğimiz modellerin varyansyonları, kapriyi andıran bol kesim jean'ler, bilekte fırfır kesim jean'ler....
Anlayacağınız  deneyebileceğiniz birçok çeşit var. İşte bu noktada biraz cesur olmak lazım. Yok benim vucüt tipime gitmez, bol modeller beni daha geniş gösterir gibi kuruntulara yer vermemek lazım. Hem trendleri takip ederek, hem de rahat ederek  şık görünmek çok basit. Bu bollukta size uyacak bir model ille olacaktır. Jean'de sınır yok kısaca.
 
 
Toplam blog
: 15
: 39
Kayıt tarihi
: 26.05.19
 
 

Bir edebiyatseverden, moda tutkununa.         ..