Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kesme Makarna

Kesme Makarna
 

Malzemeler :

Un

Tuz

1 adet yumurta

Ilık su

Yapılışı:

Bütün bu malzemeleri derin bir kabın içerisinde kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Sonra hamuru yumruğunuzun büyüklüğünde olacak şekilde pazılara ayıralım, unlanmış tepsiye dizip üzerini bir poşetle kapatarak yarım saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken elektrikli sacımızı oklavamızı ve hamuru açacağımız yeri hazırlayalım.

Evet tek tek hamurlarımızı açmaya başlayalım, açtığımız hamurlar ne çok ince ne de çok kalın olmalı (hazır aldığımız yufka kalınlığında olmalı). Bu yufkaları ısıttığımız elektrikli sacımızın üzerine sererek her iki tarafını da kurutmadan pişirelim sonra kalın temiz bir bezin içerisine sararak bütün yufkaları pişirelim. İşlem tamamlanınca iyi bilenmiş kalın SÜRMENE PIÇAĞINI (tabi bizde bu pıçaktan var siz de ne var bilmiyoruz ) elimize alalım, kesme tahtasının üzerine iki tane yufkayı üst üste koyup ince rulo sararak çok ince keselim. Elde ettiğimiz kesme makarnaları derin bir tepsinin içerisine havalandırarak yerleştirelim ve sıcak bir ortamda (oda sıcaklığında ) kurutalım. Kurumuş makarnaları istetiğimiz kadar saklayabiliriz.

Her an elimizin altında bulunan bu makarnayı sabah kahvaltısında, diğer öğün yemeklerinde ve çat kapı gelen misafirimize çayın yanında ikram edebiliriz.

Şimdi size yapmış olduğumuz kesme makarnamızın tarifini vereyim:

Pişireceğimiz kadar makarnayı süzgece koyup soğuk su ile elimizle serperek ıslatalım. Islattığımız makarnayı iyice süzdürerek bakır sahanın dibine (siz nerede bulacaksınız bakır sahanı çelik kulaklı da olabilir) mısır ekmeğini ince ince ufalayarak serelim üzerine taze minzi peynir ilave edelim (teneke peyniri de olur) makarnaları da koyalım tekrar üzerine minzi peynir ve uzayan hangi peynir olursa olsun bolca koyalım. Başka bir kulaklıda bolca tereyağını eriterek köpürtelim ve makarnanın üzerine dökelim. Sonra kısık ateşte 15 -20 dakika demlendirelim. Çayın yanında servis yapalım. Muhteşem bir lezzet bayılacaksınız. AFİYET OLSUN.

 
Toplam blog
: 16
: 3280
Kayıt tarihi
: 07.09.07
 
 

Evliyim 3 çocuğum var. Mutfakta zaman geçirmekten çok hoşlanıyorum. Birşeyler üretim yeni tatlar eld..