Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Limoni bir sohbet..

Limoni bir sohbet..
 

güzelliğiyle tatlı, tadıyla ekşi


Öyle dışarıdan bakınca ne muhteşem bir güzelliktir, yeşillikler içindeki o nadide sarışın; yani limon. Aslında bize hayatı o kadar güzel özetler ki bir limon ağacı; meyvesiyle, çiçeğiyle, yaprağıyla, dikeniyle...

Uzaktan bakarsan bir limon ağacına huzur verir insana, doğanın renk cümbüşünün özeti gibidir. Biraz yaklaşınca o esans misali kokusu büyüler seni, elini uzatıp dokunmak, sevmek istersin işte oarada eline batan dikeniyle  irkilip gerçeğin, hayatın ayırdına varırsın. Dikeni yeşil olduğu için yaprağıyla kamufle etmiştir, göstermöez ilkten kendisini..

Ya da dışarıdan gördüğün o güzelliğin bir tadına bakmak niyetiyle kesersin tam ortadan, fakat o da ne, yine irkilirsin o keskin ekşi tadı alınca dilin... Ki bu yönden bakınca hayattır bir limon ağacı, ya da bir Akdenizli için limondur hayat... Geçimdir hayat, bahçende yeşillik, sofranda güzellik, çorbanda tat, lezzettir tüm ekşi benliğine rağmen.

Pek çok zaman da ekşi tadıyla anılıp, hoş karşılanmayacak bir harekette bulunulunca limoni olduğunda dem vurulur, haksızlık edilir oysa o nadide sarışına, şu kış mevsiminde en yakın yoldaşımız olması gereken C vitamnin kaynağımıza.

Hayatınızın hep limon güzelliğinde, limon gerçekliğinde geçmesi dileğiye, mutlu ve limonlu kalın.. Limoni olmadan :) 

 
Toplam blog
: 2
: 137
Kayıt tarihi
: 07.09.12
 
 

Bir tebessümle yumuşamayacak sert bakışın, sıcak bir gülümsemeyle erimeyecek buzdağının olmadığın..