Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '19

 
Kategori
Kozmetik
 

Microblading Kaş Kontürü

Doğallıktan uzaklaşmadan, kaşlarınız arasındaki boşlukları kalıcı olarak doldurmak ve biraz daha yoğun görünen kaşlara sahip olmak istiyorsanız, bu yazımızı mutlaka okuyun. Son dönemde hanımların en çok tercih ettiği işlemler arasında yer alan microblading kıl tekniği kaş işlemi hakkında merak edilen her şey, bu yazımızda.

Microblading ne demek?
Microblading bir kaş kontürü tekniğidir. Bu işlemde microblading kalemi olarak bilenen bir araç kullanılarak yapılır. Microblading kalemi ile kaşların arasındaki ve çevresindeki boşluklara kıl görünümlü çizgiler çizilir. Bu çizim yapılırken, kalıcı makyaj pigmentleri kullanılır ve uygulamanın kalıcı olması sağlanır. İşlem sonunda kendi kaşlarınızdan ayırt edilmesi oldukça zor olan, doğal bir kaş görünümüne sahip olursunuz.

Nasıl yapılır?
Her şeyden önce microblading işlemi kalıcı bir işlem olduğu için, öncelikle yüz tipinize ve mevcut kaş yapınıza en uygun kaş tasarımına karar verilmesi gerekir. Yüzün ve kaş şeklinin doğallığını bozmadan, örnek bir çizim yapılarak, işlem sonrasında arzulanan kaşın tasarıma karar verilir.

İkinci önemli konu; renk seçimidir. Seçilecek olan rengin kendi saç ve kaş renginize uygun olup, cilt alt tonunuza uygun sıcaklıkta belirlenmesi gerekir. İşlem sonrasında bir sürprizle karşılaşmamak için, tasarım ve renk seçimi mutlaka doğru yapılmalıdır.

İşlem sırasında herhangi bir acı hissi olmaması için işlem öncesinde uygulama bölgesine anestezi kremi sürülür. Yaklaşık 15-20 dakika kaş bölgesinde bekletilen bu krem sayesinde, işlem sırasındaki rahat etmeniz sağlanır.

Daha sonra uygulama aşamasına geçilir. İşlem öncesinde belirlenmiş olan tasarım microblading kalemi ile kalıcı olarak uygulanır. İşlem sırasında bir kanama olmaması gerekir. Microblading işlemi tüm aşamaları dahil yaklaşık 1 - 1,5 saat içerisinde tamamlanır.

Nerede yapılır?
Türkiye’de microblading uygulamaları genellikle güzellik merkezlerinde yapılmaktadır. Yapılacak olan yerin hijyen koşulları ve işlemi yapacak olan kişinin bilgi ve tecrübesi çok önemlidir. İşlem yaptırmaya karar vermeden önce, işlem yapılacak yerin hijyen koşullarına uygun olup olmadığına, işlemi yaptırmak istediğiniz kişinin eğitimine, sertifikalarına ve önceki çalışmalarına bakabilirsiniz.

Microblading ne kadar kalıcı?
En çok merak edilen sorulardan birisi de, işlemin ne kadar süre kalıcı olduğudur. Ortalama kalıcılık süresi 1 sene olarak söylenir; ancak bu süre işlem derinliğine, kullanılan pigmentin kalitesine ve kişinin cilt tipine bağlı olarak değişir. Yağlı cilt tiplerinde kalıcılık süresi daha kısa olurken, kuru cilt tiplerinde bu süre daha uzun olabilmektedir. Bu süre sonunda yapılan işlem solarak kaybolur.

Kaş rengi ne zaman oturur
Uygulama için seçilen renge bağlı olarak hemen işlem sonrasında kaşlarınızın görüntüsü biraz koyu olabilir. Ne zaman açılır ve iyileşir diye merak etmeyin 1 – 2 hafta içerisinde renk açılacak ve doğallaşacaktır. Bu süre içerisinde gerekli olan bakımlarınızı yapmayı ihmal etmeyin.

İşlem sonrası ne yapılmalı?
Kaşlarınızın uzun süre doğal görünümde kalması için işlem sonrası kaş bakımı önemlidir.

İşlem sonrası ilk hafta kaşlarınızı su temasından mümkün olduğu kadar uzak tutun. Duş almadan önce kaşlarınızın üzerine vazelin ile ince bir tabaka oluşturun ve su temasını en aza indirin. İşlem sonrasında pigment renginde bir değişiklik olmaması için, sadece vazelin veya balmumu içerikli kremler kullanın.

Nasıl silinir?
Tüm kalıcı makyaj işlemlerinde olduğu gibi microblading işlemi de silinebilmektedir. Bunun için kullanılan iki temel yöntem vardır. Solüsyonla silme işlemi ve lazerle silme işlemi. Genelde 2-3 seans arasında silme işlemi tamamlanabilir ancak, işlem sırasında kullanılan pigmentin içeriği ve rengin koyuluğuna bağlı olarak seans sayısı değişebilir.

Sonuç;
Yanlış alımlarla ve yaşla beraber eksilen, boşalan, incelen kaşlar yüzü solgun ve yorgun gösterir. Hep söylenir “kaşlar yüzün ifadesidir” diye. Gerçekten makul dolgunlukta, daha simetrik ve yüze uygun şekilde tasarlanmış kaşlar yüzü daha genç, daha sağlıklı ve daha bakımlı gösterir. Bir de şimdi doğal görünümle yapılan micçroblading kaş kontürü uygulaması ile 1- 1,5 saat içinde bu gençleşme etkisine sahip olmak mümkün.

Güzellikle kalın.

Uzm. Aylin Çetinkaya
Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı

www.aylincetinkaya.com
İnstagram: @aylincetinkayacom

 
Toplam blog
: 18
: 50
Kayıt tarihi
: 22.05.19
 
 

Güzellik ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Aylin Çetinkaya, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler me..