Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '18

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Öğrencilerin Anlamlandıramadıkları

Öğrencilerin Anlamlandıramadıkları
 

Üniversite öğrencilerinin yani bizlerin okul hayatı boyuyunca anlamlandıramadığı bir çok olay mevcut öncelikle sınavlara değinicek olursak hocalarımızın biz öğrencilerin vize yada final sinavlarında hep kolay soru, kolay sınav isteği içerisinde olduğumuz düşünülüyor.

Öncelikle bu konuya değinmek istiyorum aslında biz öğrenciler hiç bir zaman böyle bir beklenti içine girmedik bizlerin tek istediği hocalarımızın dersde göstermiş olduğu performansla doğru orantılı olarak soruların zorluk derecelerini belirlemeleri. Biz öğrenciler derse girdiği andan itibaren gerçekden bize birseyler katmaya çalışan,uğrasan,çabalayan hocalarımızında (Minnettarız), sadece ders süresini doldurup gitmek isteyen hocalarımızında farkındayız.

Bu iki hocanında zorluk derecesi aynı sorular sorması anlamlandırılamayanlar arasında yerini almış durumda.

Bir öğrenci olarak düşünmenizi istiyorum bu iki hocanızdan hangisinin dersinden kaldığınızda öz eleşdiri yaparsınız ve hatayı kendinizde arayıp birseyleri düzeltmeye kalkardınız ?

Öz eleşdiri demişken ikinci bir anlamlandırılamayan olay ise sadece üniversite de değil tüm eğitim sisteminde mevcut bir sorun. Eğitimin yapı taşı olan öğretmenlerin öz eleşdiri gibi önemli bir kabiliyetten yoksun olmaları(istisnalar mevcut) gerçekden üzücü.

Bir dersten sınıfın yüzde doksanın kalma ihtimali nedir elbette bu olabilir bu kadar tuhaf karsılamamak gerekir peki ya dört yıl boyuyunca her dönem de hemen hemen bu oranlarda öğrenci dersden geçemiyorsa ozaman bazı seyleri düşünmek gerekmezmi, öz eleşdiri yapmak gerekmezmi, mevcut konu anlatım şeklinizi, metotlarınızı gözden geçirmek gerekmezmi.

Ne güzel demiş Mustafa Kemal Atatürk;

Öğretmenler!
Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..