Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Eğitim
 

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!
 

M. Kemal Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili meşhur sözü, "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."


Siz Milli Eğitim'in öğretmen ataması mı yaptığını sanıyorsunuz?

Hayır, aslında tam aksine!
 
Aslına bakarsanız ilk bakışta, yapılan açıklamalar doğrultusunda tüm ülkeyi kapsayan öğret'men atamaları yapıldığı doğrudur. Ayrıca yalın anlamda bakıldığında atama yapıldığı doğrudur. Ancak işin özüne indiğimizde özellikle ülkenin doğusunda öğretim yapıldığı tamamen yalandır. Gerçi, bakıldığında ülke genelinde durum pek farklı değil... Biz öğretmenler öğretim adı altında sadece eğitim verebilmekteyiz. Düşünün ki, 9. sınıf olmuş bir öğrenciye matematik öğretmenlerimiz çarpım tablosunu öğretebilmek adına yoğun bir çaba içerisine girmektedirler. O halde, daha çarpma - bölme yapamayan öğrencilere, muhasebe gibi matematik ve işlem tabanlı bir ders vermeye çalışıyoruz. Görünürde öğretim yapılıyor ama daha öğrenciler nasıl oturması kalkması gerektiğini bilmiyorlar. Görünürde diyorum çünkü yok öyle bir şey... Bilmeyenler için öğretim yapmak demek, temel eğitimini sağlam bir şekilde almış öğrenciye daha üst bir kapasite gerektiren bilgileri planlı bir şekilde işlemek demektir.
 
Bir meslek dersi öğretmeni olarak öğretim yapamamak ne kadar üzücü bilemezsiniz! Kendim için bir şey istiyorsam namerdim! Yarın bir gün bu çocuklar buradan mezun olduktan sonra meslek hayatına atılacaklar ve belki de bu hallerine şahit olan patron tayfası, senin öğretmenin kimdi(!) diye soracaklar! Ben bunu kaldıramam ama yapacak da pek bir şey yok! 
 
Aslında bizim yaptığımız daha çok eğit'im olabilir. Çünkü bizim, bu çocuklara nasıl oturulup kalkılması gerektiği hakkında bol bol öğüt vermekten başka bir iş yaptığımızı söyleyen yalan söylemiş olur. Bunu sağladıktan sonra da iki kelâm mesleki bilgi öğretebildiysek ne mutlu bize. 
 
Doğrudur ben Milli Eğit'im personeli bir öğretmenim.
 
Ve haklısın Paşa'm:
 
"Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır."
 
Toplam blog
: 6
: 1781
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1988 yılının Mart ayında 3 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Uzun süren eğiti..