Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Sağlık
 

Sağlık Geçmişiniz e-nabız ile Cebinizde

Sağlık Geçmişiniz e-nabız ile Cebinizde
 

e-nabız ile tüm sağlık raporlarınız cebinizde,


e-nabız uygulaması nedir?

Arkadaşlar bu yazımda yeni kullanmaya başladığım bir mobil uygulamadan bahsetmek istiyorum. Böylelikle hayatımızı kolaylaştıracak faydalı uygulamaların yayılmasında küçük de olsa bir payımız olacağını düşünüyorum. Bu haftaki tavsiyem e-nabız uygulaması.

e-Nabız Sağlık Bakanlığı tarafında hazırlanan, sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilmelerini sağlayan bir uygulama. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemi. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısı.

Peki uygulamada neler yapılabiliyor. Sırasıyla inceleyelim.

Bilgi Ekleme (Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık)

“Tansiyon”, “Şeker”, “Nabız” ve “Ağırlık” sekmelerine tıklayarak buraya eklediğiniz bilgilerinizi takip edebilir, “Ekle” sekmesiyle sisteme şeker, tansiyon, ağırlık, nabız bilgilerinizi belirli takvime göre ekleyebiliyorsunuz.

Randevu alma – randevu takip

Takviminizde randevularınızı ay, hafta ve gün bazında görüntüleyebiliyor, randevu üzerine tıklayarak detaylara ulaşabiliyorsunuz. Randevu Al butonuna tıkayarak, MHRS’ye ayrıca giriş yapmadan ileriki tarihlere yeni muayene randevusu yapabiliyorsunuz. Böylece tek ekranda düzenli bir şekilde sağlık işlemlerinizi planlayabiliyorsunuz.   

Kişisel bilgileri paylaşma

Sağlık bilgilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabiliyorsunuz, bunun için sağlık bilginizi paylaşacağınız kişinin TC kimlik numarası ve cep telefonunu girerek bu kişiye sağlık bilgilerinize erişim izni tanıyabiliyorsunuz.

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “Kullanım Şartlarını okudum, anladım ve kabul ediyorum” yazısının yanında bulunan kutucuğu tıklamanız gerekmektedir. Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir. Burada yaşadığınız ülke, il, boy ve kan grubu alanlarını doldurmanız gerekmektedir.

Bu bölümde ilgili alanları doldurduktan sonra “Paylaşım Seçenekleri” alanında kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileri alanıdır. Burada sisteme cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Ayrıca her ianne ve babanın onayı ile bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızın sayfasına ulaşıp onlarla ilgili işlemleri de kendi sayfanızdan takip edebiliyorsunuz. 

Son olarak e-nabız sitesi ana sayfasında sitenin işleyişiyle ilgili son derece açıklayıcı bilgilere de ulaşmanız mümkün.  Sağlık bakanlığını yapmış olduğu çalışmadan ötürü teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.

enabiz.gov.tr/

 
Toplam blog
: 24
: 222
Kayıt tarihi
: 06.09.13
 
 

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümü Mezunu, Sakarya Ünv'de Eğitim A..