Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

     
    Kategori
    İş Yaşamı - Kariyer
     

    Satış Ortaklığı

    Satış Ortaklığı
     


    SATIŞ ORTAKLIĞI NEDİR, YOL VE YÖNTEMİ NELERDİR?
     Evde çalışarak kolayca para kazanmak herkesin hayalidir. İnternette birçok yerde para kazanma ile ilgili yazı, görsel ve videolar mutlaka görmüşsünüzdür. Evde çalışarak para kazanmayla ilgili birçok yol ve yöntem öne sürülüyor. İşte o yollardan bir tanesi, hatta bence en iyisi affiliate marketing yani satış ortaklığıdır. Satış ortaklığına online satış ortaklığı ve gelir ortaklığı da denebilir.

    Satış ortaklığında kargoyla,müşterinin sorularıyla,ödeme planıyla ve alıcının kendisiyle kesinlikle görüşmüyorsun. Sadece ürün tanıtımını yapıp alıcıyı ikna ettikten sonra geriye kalan tüm sorumluluğu ürün sahibine bırakıyorsun. Ne kadar güzel değil mi?

    Satış ortaklığında başkasının ürünlerini pazarlayıp komisyon karşılığında satışına yardımcı olmak esastır. Yani başkasının ürününün reklamla, sosyal medya ile veya blog/site aracılığıyla tanıtılıp satılmasına aracı oluyorsun. Bu hizmetinin karşılığında da komisyon şeklinde belli bir ücret alıyorsun.  Bu kazancın üst limiti kesinlikle yoktur. Çalışmana,sabrına emeğine göre ayda binlerce lira kazanman mümkündür.

    Genel olarak satış ortaklığının mantığı bu şekildedir.


    EVDE ÇALIŞARAK PARA KAZANMAK SATIŞ ORTAKLIĞI İLE MÜMKÜN MÜ?
    Evet, evde çalışarak para kazanmak kesinlikle mümkündür. Bu konuda en kalıcı ve kestirme yol satış ortaklığıdır. Evde bilgisayar başında facebook ve twitterda ürün reklamı yaparak, kurduğun site veya blogta yazılar yazıp ürünleri tanıtarak, ünlü sitelerinde blog kısımlarında yazılar yazıp yazının en altında ürün linkini vererek ürünlerin satışına aracılık edebilirsiniz. Daha birçok yönteme başvurarak evde para kazanmak mümkündür.


    HANGİ ÜRÜNLERDE SATIŞ ORTAKLIĞI YAPILABİLİR?
    Digital ürünler ve fiziksel ürünler adı altında internet affiliate satış ağlarında kaydı bulunan tüm ürünlerde satış ortaklığı yapıp para kazanmak mümkündür. Bu işe ayırdığınız zamana, bilgi düzeyinize ve disiplininize göre çok yüksek miktarda para kazanmanız mümkündür. Yeter ki ilk 3-4 ay sabredin, yılmayın ve bilgi düzeyinizi sürekli arttırın, para kazanmaya başladığınızı göreceksiniz.

    1.Digital ürünler: Elle tutulmayan bilgisayar veya telefon ekranlarında kullanılabilen materyallerdir. Örneğin online İngilizce dersi,google playdeki oyunlar, website kurma eğitimi, digital e-kitaplar, yaşam koçluğu videoları, evde vücut geliştirme eğitimi vs. binlerce çeşit ürünü sayabiliriz.

    Digital ürünlerin kağıt,toner, yayıevi, kargo vs. masrafları olmadığı için komisyon oranları oldukça fazladır. %25 ile %75 arasında değişen çok yüksek komisyon oranı mevcuttur digital ürünlerde. Günde 100 liralık bir ürünü ortalama %50 komisyon ile sattığınızı düşünün. Ayda 1500 lira eder. Peki onbinlerce digital ürünün var olduğunu düşünürsek, çok yüksek miktarda bir gelire kavuşmanız mümkündür.

    2.Fiziksel Ürünler: Elle tutulabilen ürünlerdir. Örneğin telefon, ev oturma takımları, yiyecek ve giyecekler vs. somut varlığı olan tüm ürünleri sayabiliriz.  Fiziksel ürünlerin birçok masrafı olduğu için ürün sahibi komisyon oranlarını digital ürünler gibi yüksek tutamıyor. Komisyon oranları %3 ile %25 arasında değişir. Fiziksel ürün satışında fiyatı yüksek  ve kaliteli ürünlerin seçilmesi komisyon kazancı bakımından daha çok tavsiye ediliyor.

    3. Bir de CPA(cost per action) diye kazanç sistemi var. Türkçesi’’Eylem başına para kazanmak,iş başına para kazanmak’’ anlamına geliyor. Bu ürünlerin herhangi bir satış durumu yoktur. CPA  sistemi ile herhangi bir satış yapmadan evde çalışarak para kazanmak mümkündür. Örneğin; forumlara üye kazandırmak ,haber bültenlerine kayıt yaptırtmak, belli başlı videoları izlemek, anket doldurmak vb. çeşitli şekillerde para kazanabilirsiniz. CPA sistemi digital ve fiziksel ürünlere oranla daha az kazandırır. Fakat yaptığınız eylem ücretsiz olduğundan kayda değer para kazanmanız mümkündür. Bu hususta en iyi geliri sağlayan CPA ortaklıklarını  Google’da araştırıp bulabilirsiniz.

    Satış ortaklığı ve evde çalışarak internetten para kazanma ile ilgili tüm detayları öğrenmek için bloğumu takip ediniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 151
    Kayıt tarihi
    : 21.08.17
     
     

    Türkçe öğretmeniyim. Yüksek lisans mezunuyum. Futbola,ekonomiye,internet pazarlamacılığına,eğitim..