Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '09

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Seçim sonuçlarının ciddi mesajları

    Seçim sonuçlarının ciddi mesajları
     

    Merhabalar

    Türkiye bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Ülkenin çeşitli yerlerinde olayların çıkması ve hatta ölümlerin meydana gelmesi tabii ki çok üzücü.. Ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu ve talihsiz kazada ölenlere Allahtan rahmet dilemek isterim.

    Kazadan sonra yapılan arama çalışmalarında yaşananlardan, ülke olarak ders almalıyız diye düşünüyorum. O kazayı geçiren bir Başbakan veya Cumhurbaşkanı olabilirdi.. o zaman nasıl bir tutum sergilenirdi.. bilinmez.. ama farklı bir tutum ise o zaman rahmetli olanlara haksızlık etmiş olduğumuzu düşünürüm. Bu konuda Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil'in yazısı gerçekten çok anlamlı idi.

    Seçimlere gelince.. Türkiye demokrasisinin biraz daha geliştiğinin göstergesidir diye düşünüyorum.

    Liderlerimizin, özeleştiri yapmalarının zamanıdır derim.

    İşte alınması gereken mesajlar..

    Kemal Kılıçdaroğlunun oy patlaması yapması AKP ye ciddi bir mesajdır.

    AKP nin de demorasi anlayışını geliştirmesi ve farklı olana tahammül göstermesi ( Özellikle seçim turlarında küçük bir çocuğun Sayın Başbakan ve korumaları tarafından azarlanması ve tartaklanması hiç de hoş olmadı)

    Küçük bir çocukla veya bir çiftçiyle normal bir şekilde tartışamayan bir liderin, dünyanın KURT liderleri ile nasıl başedebileceğini merak ediyorum. Zaten örneğini Davosda maalesef gördük..

    CHPnin de yaptığı politikaların halkın tümünü kucaklaması gerektiğini iyice öğrenmesi ve Sayın Baykalın da kendisinin onur başkanı kalarak, artık yavaş yavaş alternatif kişilere koltuğu bırakma zamanıdır. Yeni yüz ve anlayış örneği olan Kemal Kılıçdaroğlu, yenilikle neler yapılabilceğini gösterdi ama tabii ki bunu görmek ve anlamak İSTEMEK lazım..

    DTP içinse mesajım.. silahı bıraksınlar konuşa konuşa anlaşalım.. Haklar özgürlükler güzel şeyler.. Ama tabii ağaların da artık HAKLARI, ÖZGÜRLÜKLERİ ve toprakları AYNI ŞEKİLDE BÖLGE vatandaşlarına teslim etmesi lazım..

    Türkiye hepimize yeter, esas düşman içeride değil dışarıdadır.

    Modern ve uygar bir Türkiye için..

    Saygılarımla
     
    Toplam blog
    : 1
    : 189
    Kayıt tarihi
    : 30.03.09
     
     

    Makina mühendisi olup, halen ABD'de yaşamaktayım. Türkiye'nin büyük bölümünü ve 17 yabancı ülkeyi ge..