Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Sekiz adımda enerjimizi değiştirmek

Sekiz adımda enerjimizi değiştirmek
 

Bazen ,daha yoğun hissederiz yalnızlığı ,üzüntüyü . Sanki bu ruh halinden hiç çıkamayacakmış gibi hissederiz. Ve bırakmakta zorlanırız. 

Böyle anlarda yapabileceğimiz bir nefes egzersizi ,enerjimizi değiştirmeye yardımıcı olacak , içinde bulunduğumuz durumu daha net görmemizi sağlayacaktır. 

1-2 dakika boyunca uygulamaya devam etmek önemlidir. 

O zaman başlıyoruz. 

1- Dimdik durun .Kollarınızı önünüzde çember yapın,parmaklarınızı birbirine dokunacak kadar yaklaştırın ama dokunmayın. Dünyayı ve sorunlarını ya da kendi dünyanızı ve kederinizi kucakladığınızı hissedin. 

Derin nefes alın .Nefes verin. Egzersiz boyunca verdiğiniz her nefesle bir balondaki havayı bırakır gibi bir ''ssss'' sesi çıkarın. 

2- Nefes alın ve kollarınızı kocaman açıp dünyanın tüm dertlerini teslim edin, bırakın.

3- Bir diğer ''ssss'' sesiyle nefes vererek bir kez daha kollarınızı çember yapın ve dünyayı kucakladığınızı hayal edin .Parmak uçlarınız birbirine dokunacak kadar yaklaşsın ama dokunmasın. 

4- Bir kez daha nefes verin ,kollarınızı kocaman açın ve tüm sıkıntıları teslim edin ,salıverin ,bırakın .

5- İşlemi tekrarlayın ,ama bu kez nefes verirken parmak uçlarınız birbirine dokunsun .

6- Nefes alın ,ellerinizle dünyanızı göğsünüze yaklaştırın .Bir eliniz diğerinin üzerinde sıkıca tutun ve tuttuğunuz dünyayı kutlayın.

7- Yine bir ''ssss'' sesiyle son bir nefes vererek kollarınızı kocaman açın ve her şeyi salıverin.Eskileri bırakarak yenilere yer açın. 

8- Enerjinizde bir değişim hissedene kadar egzersize devam edin. 

Hatırlayalım ; nefesimiz değiştiğinde enerjimiz değişir. Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz. Ve kendi dünyamızın değişimi , bizden başlayıp ,göle atılan taş gibi yayılmaya başlar . Değişimin kendisi olmak böyle tetiklenir. 

Sevgiyle ve nefesin içinde kalınız. 

 
Toplam blog
: 4
: 91
Kayıt tarihi
: 22.02.17
 
 

1979 Denizli Doğumluyum.  Sosyoloji ile birlikte ,Aie Danışmanlığı, kişisel gelişim, beden dili, ..