Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '15

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Serj Tankian kimdir ?

    Serj Tankian kimdir ?
     

    Kim bu adam ?


    Son günlerin gündemi biliyorsunuz Papa'nın "20'nci yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı." cümlesini kurması. Tabi biz de hemen ağırlığımızı koyduk ve Papa bir daha bu cümleyi kurmayacağına dair bize söz verdi :).
     
    Neyse konumuz ülkemizin şu an Dünya'da en çok sözü geçen ülkelerden biri olması değil. Papa'nın bu cümlesinden sonra Serj Tankian Papa'ya “Bir liderin yüksek mevkiye gelmesinin ardından sözlerini değiştirmemiş olduğunu görmek güzel” dedi ve teşekkür etti.
     
    Peki kimdir bu Serj Tankian.
     
    Serj Tankian Kimdir?
     
    21 Ağustos 1967 Lübnan doğumlu olan Serj Tankian Ermeni asıllı Amerikalı şarkıcıdır. Serj Tankian en çok System of a Down grubuyla çıkardığı albümler ile bilinir. Grubun kurucusudur ve grupla 5 adet albüm çıkartır. System of a Down (1998), Toxicity (2001), Steal This Album! (2002), Mezmerize (2005), Hypnotize (2005). Gurubuyla dört kere Grammy'ye aday gösterilirler ve bir kez de ödülü kazanırlar.
     
    Daha sonra ise solo olarak kariyerine devam eder. Biri senfonik olmak üzere 4 adet albüm çıkartır. Elect the Dead (2007), Imperfect Harmonies (2010), Harakiri (2012), Orca Symphony No. 1 (2013).
     
    Ayrıca grubuyla birlikte sözde Ermeni soykırımıyla ilgili "Screamers" isimli bir film çekmişlerdir. Son zamanlarda da görülebileceği gibi sözde soykırım ile çok ilgilidir ve bu nedenle Ermeni Başbakanlık madalyası almıştır.
     
    Kaynak : http://www.papazkimde.com/2015/04/serj-tankian-kimdir.html
     
    Toplam blog
    : 1
    : 276
    Kayıt tarihi
    : 13.04.15
     
     

    İyi bir okuyucu, gezgin, fotoğraf sanatçısı... ..