Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

     
    Kategori
    Güncel
     

    Sevgi ve seçimler

    Sevgi ve Seçim kelimeleri yan yana olduğunda delikanlının yada genç kızın iki flörtünden birini seçmesi de akla gelebilir. Ben burada sevgi ile yerel yada genel seçimleri kastediyorum. Bu iki kavramın yan yana ne işi var dersek bugün toplumda olan biten Hukuksal çıkmazlarımızın , kutuplaşmalarımızın , ümitsizliklerimizin neden anlaşılmadığınında itirafı olur. Seçimler  , çıkarlar  , ben ben  ben anladınız siz onu ...

    Bir çok kişi başta eğitim diye başlarlar , kısmen doğru olan bu yaklaşıma ben çokda prim veremiyorum. Eğer eğitim baş sorunumuz olsaydı Profesör , Doktor , Doçent ön lakaplı bunca insan birbirlerinin tam zıddını söyleyerek tartışmaz tartışssa bile birbirlerinin sözünü kesmez veya daha da acıklısı birbirlerini bir kaşık suda boğmak için bunca komplolar içine girmezlerdi.

    Bu benim ilk blog yazım ve yazmaya karar vermemin nedeni ne meşhur olmak nede para kazanmak . Sevgisizliğin , kutuplaşmanın ve gitgide kötüye giden toplumsal sorunlarımızın bir gün Suriye , ırak yada Mısır halkları gibi Allahuekber diyerek Müslüman kardeşini katledenlerden olma korkusudur.

    Bilimsel yaklaşımda bir teoriyi ispatlamanın yada çürütmenin başlangıç noktası kabul görmüş bir başka teoriyle uyumuyla  veya çelişmesiyle mümkündür. Sosyal olaylardada benzer bir yaklaşımın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu cümleden olmak üzere Tüm Türkiye Cumhuriyeti fertlerinin ve yönetici güçlerinin evrensel hukuk ve özgürlük normlarını referans alarak ivedilikle Güven duyulan bir Adalet mekanizması kurması elzemdir. Bunun için için icat yapmaya gerek yok Avrupa medeniyeti referans alınarak islam toplumu olmamızı dikkate alan değişiklerle bu gerçekleştirilebilir.

    Ancak bu zor işi kolay yapacak birşeye ihitiyazımız var sihirli bir kelime bu ve aslında o kelimeyi hepimiz seviyoruz....Sevgi....

    Kürt , Türk kardeştir diyebiliyorsak (sözde değil özde) ,

    Müslümana onu tanımadan yobaz yaftasını yapıştırmaktan utanıyorsak

    Ülkenin 100 yıllık fidanları olan Kemalist aydınlara , komünist yada solcu gibi yaftalar aramaktan vazgeçebiliyorsak ,

    Allah'ımız bir olan ,depremde yardımımıza koşan Hristiyanlara Gavur deme zevzekliğinden vazgeçebiliyorsak ,

    Sokaktaki hayvanları tekmelemekten utanıyor ve para kazanmak için hile hurda yöntemleri düşüneceğimize çalışmayı tercih edebiliyorsak ,

    Liste uzun ama bütün bunları yapmak için eğitimden de önce sevgiye ihtiyacımız var. önce kendimizi severek başlayalım . Bizi dünyaya getiren anne ve babamızı severek başlayalım. Onları vesile ederek bizleri bu dünyaya göndererek insandan umudunu kesmediğini gösteren Allah'ımızı severek başlayalım.

    Eğer bir gün bizim gibi düşünmeyen biriyle tartışırken ona "Sevgili kardeşim" diye hitap etmeyi becerebilirsek (sözde değil özdeeeee) emin olun ki o gün başardık demektir . Ve sizler bizler bunu başarırsak Türkiye'm başarmış demektir.

    Hepinizi Mevlana sevgisiyle seviyorum , Sevgiyle kalın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 72
    Kayıt tarihi
    : 06.01.14
     
     

    Aliseydi Çelik , 1960 Malatya doğumludur. 1983 yılında ODTÜ makine mühendisliği bitirdi. Masa ten..