Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

     
    Kategori
    Futbol
     

    Sistem ve Skibbe

    Sistem ve Skibbe
     

    Galatasaray; yenilenmiş kadrosuyla ve teknik heyeti ile bir başlangıç yaptı. Yeni ve başarıya aç bir bir yönetim de bütün olanakları kadroya sundu...

    Buraya kadar bir sıkıntı yok fakat takımda tam 12 adet sakat olması ve oyunu iki yönlü oynamayı beceremeyen futbolcuların çokluğu bu sezon Galatasaray' ın başına büyük dertler açacaktır. Bursa ve Steau Bükreş maçlarında da görüldü ki ortadan atılan ara toplara karşı Galatasaray ın büyük bir zaafı var; bunun sebebi orta sahanın savunma anlayışının zayıf olması ve göbekteki iki adamın Meira ve Servetin geriye dönüşlerde ağır kalmaları...
    Şimdi artık herkes şapkasını önüne koymak zorunda şu an Galatasaray çok büyük bir lüks içindedir. Bu lüks kadroda Kewell, Baros, Lincoln, Arda ve Nondanın bulunmasıdır. Geçen senenin koşan takımında Lincoln bile sırıtırken şu anda takım çok kopuk oynamaktadır ve her maçında 3 ihtimalli sonuçlar düşünülebilir.
    Çözümler nedir? Öncelikle bu takımın tek santraforu Ümit Karan olmalıdır, çünkü geçen sene de görülmüştür ki orta sahadan bile çok top çalıp kendi poziyonunu yaratmıştır. Baros arkasında gezici santrafordur heryere koşular yapmalıdır, fiziği yavaş yavaş bu güce doğru çıkmaktadır. Kanatlarda Arda ve Kewell bölüm bölüm bölgelerinde yer değiştirerek kaleye dikine gitmeli ve şut atmalıdır. Orta sahada Lincoln' e yer yoktur o bu gücü ve formuyla Türkcell Süper ligini kaldıramamaktadır. Orta göbekte Ayhan ve Mehmet Topal yada Linderoth oynamalıdır. Geri dörtlü şu an çok iyi sadece Servete parantez açmak gerekirse defans adamında topu oyuna sokma yeteneği yoksa sadece keser ve arkadasına garanti pas atar, hayal dunyasında yaşamaya yer yok.
    Herr Skibbenin yapacağı en önemli iş formayı savaşana verecek yoksa isimlere takılırsa kendi sonunu hazırlar ve Türkiye de gerçekten milyonlarca teknik direktör :) varken işi çok zor.

    Saygılarımla...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 443
    Kayıt tarihi
    : 05.10.08
     
     

    Merhaba; 1979 Almanya doğumluyum, İlköğretim ve lise tahsilim Adana' nın Ceyhan ilçesinde Yüksekokul..