Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '19

     
    Kategori
    İnternet
     

    Teknolojide E-Ticaret

    E Ticaret nedir?
    Dijital ortamda gerçekleştirilen her türlü mal ve hizmet alıverişine e-ticaret denmektedir. Elektronik alışverişin kısaltılması olarak düşünebilirsiniz. Bu alışverişler isterse sosyal medyadan tanışıp hesabına para göndermekle olsun, isterse e ticaret sitesi üzerinden sipariş verip ödeme gerçekleştirmesi ile oluşmaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber geleneksel alışveriş modelleri yerini e-ticaret hizmetlerine bırakmaktadır. Neredeyse fiziksel mağazada ayakkabı denedikten sonra aynı ürünü internet ortamından sipariş veren insanlara rastlıyoruz.
    Türkiyede akıllı telefon kullanım oranı %55 civarında iken internet üzerinden potansiyel müşteri sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

    E Ticaret Sitesi
    Günümüzde bir kaç mouse tıklaması ile artık ücretsiz e ticaret sitesi yapılmaktadır fakat sonrasında oluşacak problemler, sorun bulma gibi işlemlerde yazılım bilginiz ve tecrubeniz yoksa maalesef en başa dönüp ücretli e-ticaret sitesi paketlerine yönelmek zorundasınız. Tabiri ile amerikayı baştan keşfetmek yerine zaten keşfetmiş olan firmaları tercih etmelisiniz. Zaman ve para kaybının önüne geçmenin kesin yolu budur.
    Ücretsiz yapılabilecek site maalesef bulunmamaktadır, yazılım olarak kurabilirsiniz ama giderleriniz neredeyse hazır eticaret sitesi bedellerinden fazla olacaktır. Yapınıza uygun hosting ücreti, ssl ücreti ve sitenize kuracağınız ücretli moduller ile maliyetiniz çok daha fazla olmaktadır.
    E ticaret sitesi için olmazsa olmaz temel şartlar; seo alt yapısı olmalı, kullanımı ve gezinmesi kolay olmalı, müşterileriniz kolaylıkla sipariş verebilmeli, ödemelerini tek sayfa üzerinden rahatça yapabilmeli ve en önemlisi sipariş verebilmek için üye olmaya zorlanmaması gereklidir.
    e-ticaret paketi satın almanız sonrasında teknik dökümanlar arasında boğulmadan kolaylıkla ürünlerinizi ekleyebilir ve satışa sunabilirsiniz. Sanal pos işlemleriniz için vergi levhanızla başvurunuz sağlanır ve ertesi gün ödeme almaya başlayabilirsiniz.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 62
    Kayıt tarihi
    : 27.03.17
     
     

    24+ Yılı aşkın süredir bilişim sektöründe olup orta ve büyük ölçekli firmalar teknoloji danışmanl..