Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor ve holiganlık

Trabzonspor ve holiganlık
 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından bir rapor açıklandı, dün. Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen bir seminere sunulmak üzere hazırlanan bu raporda, taraftarları tribünlerde en fazla olaya sebebiyet veren kulüplerin sıralaması yapılıyor.

Böyle bir sıralamanın oluşturduğunu duyan herkesin aklında muhtemel takımlar belirivermiştir, aynen benim aklımda beliriverdiği gibi.. O an için bir anket yapılabilse, listenin 1 numarası için Trabzonspor adı çok büyük oranda dillerden dökülen ilk takım olacaktır.

Yıllarca her spor programında, her gazete sayfasında, her kahve köşesinde; tribün olayları deyince akla ilk gelen taraftar oldu Trabzonspor taraftarı. Holiganlığın doruklarında hep onlar vardı. Barbarlığa ulaşan tavırları Türk futbolu için utanç kaynağı oldu. Tribünler ile saha arasındaki tel örgülerine elektrik verilmeliydi.

Nihayet aklandı, Trabzonspor. Bilimsel bir çalışmanın, somut verilere dayanan sonuçları sonucu Trabzonspor taraftarları o listede yer almadı. Çok büyük bir çoğunluğun listenin en tepesinde olmasını beklediği takımın taraftarları listede bile yer almıyor.

Bu, koca bir şehri yıllarca itham altında bırakan, koca bir şehri holiganizmin birinci durağı gösteren spor medyasındaki "holigan" yazarlara, o şehrin en güzel cevabı oldu.

Aksine, bütün yazarların gözlerini kapadığı gerçek gün yüzüne çıktı. Türkiye'nin en holigan taraftarları listesinin başında kendi takımlarından biri var. Dahası kalan ikisi de listede yer alıyor.

Gerçekleri yıllardır çarpıtarak, insanları kendi doğruları ve inandıkları doğrultusunda yönlendiren medyanın bir yalanı daha ortaya çıkmış oldu.

 
Toplam blog
: 6
: 476
Kayıt tarihi
: 14.10.07
 
 

27 yaşındayım.. Bir şirkette fabrika müdürü olarak çalışıyorum.. Gerçi bugün böyle yarın ne olacağı ..