Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Yaşam

Yaşam
 

Çöl Yeşile Dönse


 Hayat  bir Erkek ile Kadının arzuları dogrultusunda, isteğimiz dışında lakin Yaradanın himmeti ile vuku bulan bir can ile başlamaktadır.

İlk etapta yaşayacağımız yeri ve ortamı canlanmamıza vesile olan Anne ve Babalarımızın yaşadıkları yerler olarak çevreyi tanımamızla başlıyoruz. Bu ortamı tabiki biz seçemediğimiz gibi büyüklerin yaşam tarzlarıyla birlikte vuku bulan ve olgunlaşan beden ile düşünce yapılarıımızla birlikte yaşamsal toplumlarınhayat tarzları ile tanışmamız ile yenilikler ve tercihlerimiz ortaya çıkmaktadır. Bu Yaşam olgusu içerisinde yaradılışımıza uygun olarak dizayn edilen dünya ve nimetlerini nasıl kullanacağımız tamamen kişinin tercihlerine kalmış olgular olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her var oluş mükemmelliği aramaktadır. rahatlık, huzur, güzellik, ferahlık aranan olguların başında gelirken ortamı kirletmek olumsuzluklar yaratarak yaşanan yerlerin oluşmasına yine bu var oluş sebep olmaktadır.İster kentsel yaşşam olsun ister kırsal yaşam olsun en güzeli en mükembelini yakalamanın yanıda istek ve arzuarın doyumsuzluluğ ve daha bir mükemmelliğin arayışı ile tüketimin zirvesine oturmaya çalışmak değiştirilemeyen yaşam döngüsü olarak bizleri etkilemektedir.

Var olduklarımız için harcanan zaman, para, zevk ile yapılan mekanlar gün gelip ihtiyaca cevap vermez hale gelebilmektedir. Bu nedenle yeniler yenileri kovalamaya başlamaktadır.. Kovalamacalar o kadar çogalmaktadır ki farkında olmadan bu yük altında ve daha iyisini sahiplenme arzusunu bastırmada bazen güçsüz kalmakta bazen de başka arzular için çok büyük fedakarlıklar yapmaktan çekinmez hale gelmekteyiz.

Mevcut hayat tarzımız ile yaşam merkezlerimizin değişmesi kaçınılmaz oldugunda daha iyisini daha yenisini daha güzelini yapmamız icap ederken neden bunlar es geçilerek mevcudun aynısını yapma geeksimi duyulur ki! Anlamak mümkün değildir..Bir bina düşünün bir çok anıya şahitlik etmiş bir çok insan barındırmış bircok olumlu olumsuz yaşamlara tanıklık etmiş ancak oda bir ömür gibi miadını doldurarak değişime ihtiyaç duydugunda yerine daha iyilerini yapmak varken aynısını neden yaparız, planlamaları neden daha güzele göre modern olgulara göre planlayıp ilieri yaşam desteklerine uygun hale getirmeyiz ki.

Ben yaptım oldu olgusundan kurtulmadıgımız ileri görüşlü olmadıgımız sürece  hep yerimizde sayıp kalacak  ve başka güzelliklere gıpta ile bakıp kalacağız. Gün gelecek nasıl istemsiz olarak geldiğimiz bu dünyadan istemsiz olarak ayrılacağız.

Daha güzele doğru esen kalın. 22.11.2018 SHG.

 
Toplam blog
: 84
: 2161
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

Sağlık sektöründe toplum sağlığı teknisyeni olarak çalışmaktayım. Yüksek okul mezunuyum. Konuşmay..