Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Asgari ücret ve minimalist yaşam

Asgari ücret ve minimalist yaşam
 

Asgari ücret ve Minimalist yaşam


İnandığını başarmak için tek engel kendisidir insanın. Değişim yoksa istekleri gerçekleştiren merci de olumlu cevap vermez elbette. Bağlantıları net görme zamanı artık. Sevgiyle, iyi niyetle yola devam. Hayata bakışı olumsuz olanlar hayatı olumsuz yaşıyorlar. Ve böyleleri de çok iyi standartlar içindeler, belki de denge kurmak için görevliler.
 
Tanımadığımız insanları etkilemek için para harcıyoruz, en yeni telefon, en yeni araba vs. Bill Gates, Mark Zuckerberg bakın, adamların milyar dolarları var ama tişörtle geziyorlar. Minimalist yaşam (sadelik, sadece ihtiyaç duyulanla yaşamak) tarzları tok olmalarından, bizlerinde minimalist yaşamayı öğrenmemiz en doğru şeylerden biri olurdu. Ama bir insanın minimalist olması için önce gözünün doyması gerek, kafası rahat ve her şeye sahip olacağını bilen bir kişi zaten doymuşluk hissiyle her gün aynı giysiyi giyinebilir. Standart yaşayan birine minimalist olmayı anlatmak zor, anlasa bile yapamaz. Fikrimce bu şahıslar da daha önce ne var ne yok yapmışlar ve bıkkınlık gelince de minimalist yaşam tarzını benimsemişlerdir. Herkes bu şekilde yaşayabilse ne hırs, ne ego kalırdı ve yaşanası bir dünyaya sahip olurduk. 
 
Peki sadece her gün aynı tişörtü giymekle minimalist olunur mu? Oturdukları lüks rezidanslar villalar, kullandıkları milyonluk arabalar, sahip oldukları uçaklar da mı minimalist yaşam şeklini temsil ediyor? Sizde çalışın olur triplerini bırakın. Sen patron için çalışıyorsun, onlar kendi şirketleri için. Senin çalışman patronun cebini şişirir. Üç kuruşa saatlerce mesai yapmak kimseyi zengin etmez, patron değilseniz tabii. 1404 TL maaş alıp bunların sözde minimalist hayatına hayran oluyoruz, asıl minimalist biziz. Ufacık hayatlarımız var bir noktadan farksızız, kapital sistemde sermayen yoksa bir noktasın, bir hiçsin. 
 
Zamanında hepsi birer öğrenciydiler, paraları yoktu ama fikirleri vardı ve fikirleri ile yatırımlar aldılar. Bizlere göre artısı ise Amerika'da yaşamaları. Çevre en büyük faktör. Hayatlarına hayran olmayı bırakıp illa hayran olunacak bir şey arıyorsak fikirlerine, girişimciliklerine, yarattıkları teknolojiye hayran olmalıyız, merak etmeliyiz, araştırmalıyız. Bunları yapamazsak 1.404 TL'ye devam ederiz.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..