Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Ligi'nde çifte gurur

Avrupa Ligi'nde çifte gurur
 

blogspot.com


UEFA Kupası yerine bu yıl ilki düzenlenen Avrupa Ligindeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray yollarına doludizgin devam ediyorlar.

Bu hafta kazandıkları üçer puanlarla gruplarını lider tamamlamayı garantileyen temsilcilerimiz ileriki turlar için de umut vaat ediyorlar.

Grup maçlarında son derece iyi futbol sergileyen her iki takımımızın da birer kaza maçı var. Fenerbahçe ilk maçında evinde Twente’ye yenilirken, Galatasaray da grubun en zayıf takımı Sturm Graz’la yine kendi sahasında berabere kalmış ve rakibine turnuvada kazandığı tek puanı hediye etmişti.

Fenerbahçe ön eleme turları dahil bu sezon oynadığı 9 maçta tek mağlubiyet alırken, Galatasaray 11 maçta henüz mağlubiyetle tanışmadı.

12 grupta ilk iki sırayı alan takımlarla Şampiyonlar Liginden gelecek sekiz üçüncü bir sonraki çift maçlı eliminasyon turunu oluşturacaklar.

Shaktar Donetsk, Werder Bremen, Valencia, Roma ve PSV gibi yola devam eden takımların yanı sıra Şampiyonlar Liginden gelecek zorlu takımlar da temsilcilerimizin ilerleyen turlarda kupa için rakipleri olacaklar. Şampiyonlar Liginden gelmesi kesinleşen tek takım İngiliz devi Liverpool olurken Beşiktaş’ın bu kupada yoluna devam edebilmesi için son maçta CSKA Moskova’yı yenmesi ve Wolfsburg’un da Manchester United’dan puan alması gerekiyor.

Temsilcilerimizin bu sezon Avrupa’da topladıkları puanlarla 2011-2012 sezonunda Avrupa Kupalarına toplam 6 takımla katılma durumu da söz konusu oldu. Onbirinci sırada olduğumuz Avrupa ülke sıralamasında dokuzuncu Hollanda ve onuncu Portekiz ile aramızda cüzi puan farkları var ve bu kupada temsilcilerimizin yollarına kayıpsız devam edebilmeleri durumunda bu ülkeleri geçerek ikisi şampiyonlar ligine olmak üzere toplam altı kulübümüze Avrupa’da oynama şansı doğacaktır.

Tüm takımlarımıza Avrupa serüvenlerinde başarı dileyerek heyecanla gelecek maçları bekliyoruz.

Bir kupa daha neden olmasın?

Liverpool Fener'i bekliyor, Cimbom Calderon'a gidiyor http://blog.milliyet.com.tr/Liverpool_Fener_i_bekliyor__Cimbom_Calderon_a_gidiyor/Blog/?BlogNo=219715

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..