Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '18

 
Kategori
Haftasonu
 

Bayramda İstanbul’da Neler Yapılır?

Bayramda İstanbul’da Neler Yapılır?
 

 Herkes gider ve şehir size kalır. O koşturmacalı stresli şehrin keyfini, nefes alan İstanbul’u, kimsecikler yokken gezmenin keyfini çıkarın.

Peki Neler Yapılır? Nerelere Gidilir?

Adalar Turu,
Defalarca gitmekten bıkıp usanmadığım bir rota adalar yolculuğu. İstanbul’a gelen herkesin en az bir adaya gitmesini şiddetle tavsiye ediyorum .

    Topkapı Sarayı- Gülhane
Tarihte yolculuğa çıkmak için harika fırsat, muhtelemen bayramda çok sıra olmaz ve siz de rahatça gezebilirsiniz. Sonrasında muhteşem boğaz manzaralı cafesinde bir yorgunluk kahvesi içersiniz.

Müze Giriş Bileti 40 TL, Müzekart’ta geçerli. Ancak harem bölümüne ayrı bilet alıyorsunuz.
Bayramın 1. Günü 13:00 – 19:00 arası açık, diğer günler 09:00 -16:45 saatleri arasında açıktır.

    Haliç- Fener- Balat
Yine sevdiğim rotalardan. Haliç’te inip boylu boyunca bu güzergahı takip etmek. Cibali, Aya Kapı, Aya Nikola Kilisesi, Gül Camisi, Kantemir evi, aya Yorgi kilisesi, Fener Rum Lisesi, Patrikhane, Bulgar Kilisesi, Balat Sokaklaro, ilginç Yahudi ve Ermeni yapıtları, surlar ve muhteşem sokak dokusu. Her biri fotoğraflanmaya değer.

    İstanbul’un Çarşıları Turu
İstanbul’da bulunan başlıca hanların ve çarşıların arasında geçmişe yolculuk yapmak ister misiniz? Beyazıd Meydanı, Bakırcılar Çarşısı, sahaflar, Kapalıçarşı, Çuhacı Han, Mahmut Paşa Cami,  Büyük Validen Han, Mısır Çarşısı,

    Kuzguncuk- Çengelköy Turu
Mahalle kültürünün bozulmadan bu zamana kadar gelmiş ender semtlerinden birini görmek istemez misiniz? Kuzguncuk her sokağı ile açık hava müzesi gibi.

    Kadıköy- Moda Turu
Vapur iskelesine sırtınızı verin ve başlayın uzun cadde boyunca yürümeye Bahariye Caddesi’ne doğru çıkacaksınız. Beyaz fırına uğramayı unutmayın, gençlerin uğrak yeri olan Rexx sineması ve barlar sokağının aralarında dolaşarak Bahariye caddesine devam edin ve molayı Moda Çay Bahçesi’nde güzel İstanbul’u dinleyerek geçirin.

    Taksim- Beyoğlu- Galata Kulesi
Yılın her dönemi tıklım tıklım olan Taksim, bayramın yaza gelmesinden dolayı bir nebze de olsa nefes alınacak kıvama gelecek diye düşünüyorum. İstiklal’den Galata Kulesi’ne kadar yürüyün, sonra o eşsiz kuleye çıkıp İstanbul’u seyre dalın. Kuleye çıkış ücret ücreti 10 TL.

    Şile – Polonezköy Turu
İstanbul içindeymişsiniz gibi ama bir o kadar da İstanbul dışında bir yerde tatildeymişsiniz hissi uyandıran bu köy size sonsuz huzuru vaad ediyor.

    Sultanahmet – Ayasofya Turu- Yerabatan Sarnıcı
En güzel İstanbul fotoğraflarını çekebileceğiniz yerlerdendir aynı zamanda. Hipodrom, Sultanahmet Camii ve muhteşem Ayasofya. Obelisk, Yılanlı sutun, Alman çeşmesi, örme sutun. Gitmişken Yerebatan Sarnıcı da gezilmeli. Tarihi yarım adayı yeniden keşfetmeli,

Keyifli Gezmeler...
 

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..