Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Beyin yorgunluğunu gidermenin yolları nelerdir?

Beyin yorgunluğunu gidermenin yolları nelerdir?
 

Beyin yorgunluğu nasıl geçer diyen kişilerin ilk olarak yapmaları gereken şey, sağlıklı ve dengeli beslenerek, beyin hücrelerinin kendilerini tamir etmelerini sağlamaktır.

Dengeli bir şekilde protein, vitamin ve yağ alımı gerçekleştirmek önemlidir.

Beyin hücrelerine olumsuz etkisi bulunan rafine edilmiş şekerlerden ise, kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Rafine edilmiş şekerin, beyin damarları üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu unutmamamız gerekiyor.

Klasik müzik dinlemek de beyin yorgunluğunu gidermenin yolları arasında yer alan bir diğer detay olarak karşımıza çıkıyor. Geceleri uyumadan önce, ya da işe gidiş gelişlerde dinlediğimiz klasik müzik sayesinde, hem beynimiz dinlendirip, hem de stresimizi atabiliriz.

Bu sayede beyin dalgalarımız düzene girecek, hem de sağlıklı yaşam adına bize sunacağı pek çok faydadan yararlanabileceğiz.

Bu nedenle, gün içerisinde mutlaka klasik müzik dinlemeye önem vermeniz gerektiğini belirtmeliyiz.

Beyin yorgunluğunu ne giderir diyenlerin yapmaları gereken bir diğer şey ise egzersiz.

Haftada bir kere aerobik yapmak dahi, beyin fonksiyonlarımız, yapmadığımız zamana göre daha iyi çalışıyor. Egzersiz yaptığımız zamanlarda beynimize daha fazla oksijen gittiğinden dolayı, beyin fonksiyonlarımızda düzelme gözlemleniyor ve bu durum da beynimizin daha rahat çalışmasını olanaklı hale getiriyor.

Gün içerisinde bir adet bulmaca çözerek de beyin egzersizi gerçekleştirmiş oluruz ve böylelikle de beyniniz daha etkin bir şekilde çalışmış olur.

Beyin bağlantılarımızı güçlendirmek adına bu etkinliği de mutlak surette yapmamız gerekiyor.

Vücut direncimiz iyi olduğunda biz daha iyi bir beyin kullanıyor oluyoruz. Bu nedenle, direncimizi güçlendirmek ve kendinizi hastalıklardan korumak adına, yapabileceğimiz her şeyi yapmamız gerekiyor.

Sağlıklı beslenmek, hastalıklardan korunmak adına aşı vurulmak…

Yapabileceğimiz bazı korunma yöntemleri, dolayısı ile de direncimizi yükselterek vücudumuzun daha zinde olmasını olanaklı hale getirdiğinden dolayı beynimiz daha sağlıklı çalışıyor.

Beyin yorgunluğu nasıl geçer diyenlerin uyku düzenlerine de dikkat etmeleri gerektiğini belirtmeliyiz. Uyku düzeni dâhilinde, gün içerisinde ortalama 7 saat uyumak ve, 23:00 – 02:00 saatleri arasında uyuyor olmak gibi önemli faktörlerden de mutlaka söz etmemiz gerekiyor elbette.

Çünkü bu saatler, uzmanlar tarafından kaliteli uykunun gerçekleştiği saatler olarak belirtiliyor.

Beyin yorgunluğu nasıl geçer sorusunun yanıtları arasında yer alan bir diğer şey de, beyni canlı tutabilmek adına yeni bir dil öğrenmek.

Aslında bunu, yeni bir araç kullanmayı öğrenmek olarak da genişletebiliriz. Merak ettiğiniz ve öğrendikçe heyecanlandığınız bu yeni öğrenim, sizin için bir farklılığın başlangıcı olacağından, oldukça da işinize yarayacağını kabul etmeliyiz.

Sigaranın bırakılması da beyin yorgunluğunun giderilmesi adına tercih edilmesi gereken bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi sigaranın sağlığa olan zararları saymakla bitmez. Bu nedenle, sigara içmemeli ve içilen ortamlarda da bulunmamalıyız.

Beyin yorgunluğunu gidermek için alışkanlıklarımızı da değiştirmemiz gerektiğini hatırlatmalıyız. Mesela, dişlerimizi her seferinde aynı elimizle fırçalamamak gibi…

Tokalaşmak için her seferinde aynı elimizi kullanmamak gibi…

Birisi size halinizi hatırınızı sorduğunda aynı cümleleri kullanarak cevap vermemek gibi…

Beynimiz farklı şeyler yaparak, kendini değişime hazırlaması ve beyin egzersizi gerçekleşsin bir nevi. Çünkü tüm bunların komutlarını beynimiz vermekte…

Arkadaşlarla zaman geçirerek sosyal aktivitelerde bulunmak da beyin yorgunluğunu gidermek için önerilen bir diğer yöntem olarak karşımıza çıkıyor…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..