Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '06

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Şifalı taşlar - 1

Şifalı taşlar - 1
 

Doğal taşlar.. Ne kadar eşsiz ve görsel güzelliktedir. 1986 yılında, ciddi meraklanarak öğrendiğim ve daha çok kolleksiyon amaçlı değerlendirdiğim doğal taşların, günümüze kadar oldukça fazla bilgisini edindim. İlk önceleri saçma gelen taşların, daha sonra doğada gerçekten şifa olduğunu, beyin olarakta kabul ettiğim doğal çaylarım, ekolojik ürünler derken, taşların içinde bulunan kimyasal etkilerini de deneyimledim. Gelen danışanlarıma da uyguladım tavsiye ettim.

Aşağıda şu an kapanmış olan beyaz yıldız web sitesinde 1999-2000 arası yayınladığım ve gerçekten etkileri olan taşları burada paylaşmak istedim. Ben biraz daha bilimselliğe inandığım için, farklı bakış açısı ile ele almıştım Yine de o dönemlerde çok ilgi gören taşların gücünü, sitedeki hali ile yayınlıyorum

Bense taşların gerçek etkisinin, içindeki kimyasallığa ve elektiriğe bağlıyorum. Örneğin Kuvars kristali Pioze elektirik taşır. Malahit, bakır alaşımlı bir taştır ve yeşil rengini bakırdan alır doğal olarak, ağrıları hafifletici, sinir yatıştırıcı özelliği bundan kaynaklanmaktadır. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. Beyaz Yıldız web sitesi açıldığı andan itibaren bilgileri, etik olmayan bir şekilde kullanıldı. Eğer, bu bilgilere daha önce rastlamışsanız ve kaynak yoksa, emeğe saygısı olmayan bir kişi tarafından yayınlanmıştır. En önemi nokta, emek harcanarak ve araştırılarak yapılan bir konunun kendi hazırlamış gibi gösterilmesi ve ne yazıkki henüz etik nedir, bilmeyen kişiler tarafından kopyalanması, korsanlaşması ülkemizde hala devam etmektedir. Bu önemli konuyu da, ilerde yazmayı amaçlamaktayım. Şimdi sıra bilgide diyelim. İyi okumalar..

Şifalı Taşlar -1-

Kuvars Kristali - Ametist - Opal - Sitrin - Lapis Lazuli - Yeşim Taşı - Hematit - Yakut - Akik - Aquamarine - Obsidyen - Aytaşı - Yılan Taşı - Kaplan Gözü - Topaz (Sarı Yakut) - Lal - Aventurin - Turkuvaz - Oniks - Zirkon - Turmalin - Magnezit - Zümrüt - Safir - Azurit - Krizoprase - Elmas - Jasper - Malahit - Olivin (Zebercet) - Pirit - Kalsedon - Kehribar - Mercan

Kuvars Kristali

Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanlarında kullanılan Kuvars Kristali, dünya kabuğunun yüzde on ikiden fazlasını oluşturmaktadır. Oksijen ve silikonun bileşiminden oluşan Kuvars, bugün tedavi edici nitelikleri en fazla olan taşların başındadır. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi pozitif enerji toplar, aktive eder, biriktirir, geçirir ve kuvvetlendirir. Ayrıca düşünce formlarını aktive eden bir özelliği de vardır.

Kuvarsın özellikle güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağladığına inanılır. Kahinlerin kristal küreler kullanarak yorumlarda bulunmaları, onun zihinsel konsantrasyona ne kadar etki ettiğinin de bir göstergesidir.

Kuvars kristallerinin cinslerine göre çeşitli isimleri vardır.

Bildiğimiz şeffaf kuvarsa halk arasında kaya kristali denebildiği gibi, pembe kuvarsa Aşk Taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda yararlı olduğu kabul edilir.

Rüya Taşı olarak da bilinen dumanlı kuvarsın umutsuzluğa, üzüntüye, öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır.

Çok yönlü bir mineral olması onu saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılır hale getirmiştir.

Kuvars kristalleri hemen hemen tüm burçlarda kullanılabilecek bir taştır.

Ametist

Ametist, kuvars ailesinden mor ya da mavi-mor renkli bir taştır. Asırlar boyunca değişik uygarlıklarda sevgi ve beğeniyle kullanılmış, Asya ve Mısır'da mühür olarak değer kazanmıştır. Eski çağlarda "sarhoşluğu yok eden taş" olarak bilinirdi. O zamanlarda bir kısım kadeh, çanak, kap gibi şeylerin birçoğu ametistten yapılmaktaydı. Ametist, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır.

Meditasyon için en ideal taşlardandır.

Ametist astrolojide de başak, oğlak, kova ve balık burcu insanının taşı olarak da bilinir.

Opal

Kuvarsın bir çeşididir ve kuvars gibi silis oksittir.

Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak da bilinen Opal, karışık bir geçmişe de sahiptir. Kimisi onu talihsizlik getiren bir taş olarak nitelerken, kimisi de güven duygusunu taze tutmak ve düşmanlara karşı güçlü olmak için üzerinde taşır. Ayrıca negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır.

Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst ben’e ulaşmak için kullanılabilir.

Özellikle mücevheratta kullanılan Opal, insanın avuç içi ısıyla renk değiştirme özelliğine de sahip yegane taşlardan biridir.

Opal ; terazi, akrep, yay ve balık burcu insanlarına iyi gelen bir taştır.

Sitrin

Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk yelpazesi oluşturan sitrin, birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Kendine güveni güçlendirir, insanın kendine zarar verici eğilimlerini yok eder.

Sitrin masaj yağlarını etkinleştirmek için de kullanılır. Bu taş yağa enerji vererek, dolaşımı hızlandırır ve deriye daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Sitrini ucu aşağı gelecek şekilde boynunuzda taşımanız gerekmektedir. Bu size güven ve evrensel güç sağlar.

Bir diğer adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar. Bunun nedeni onların parasal güçlerini arttırdıklarına inancıdır. Bazı kişilerde onun talihsiz bir taş olduğu fikrindedir ve her ne olursa olsun ona el sürmemeye çalışırlar.

Astrolojide aslan ve başak burçlarının taşlarından biridir.

Lapis Lazuli

Doğadaki taşların arasında saf olmayan taşlardan biri olan Lapis Lazuli, lazurit ve diğer mavi minerallerin bileşimidir. Bütün buna rağmen o dünyanın en değerli taşlarından biri olma özelliklerinden bir şey kaybetmez.

Çok eski medeniyetlerce de bilinen Lapis Lazuli, bir zamanlar Mısır Kralı Tutankamon'un mezarını süslerdi.

Bu taş her zaman mavidir, ancak rengin yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre farklılıklar gösterir.

Gece Taşı ya da Gerçek Taşı olarak da adlandırılan Lapis Lazuli, renginden dolayı göklerin sembolü olarak kabul edilir. İsim anlamı da "Göklerin Taşı" anlamını içermektedir.

Küçük çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından uzak tuttuğu için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır.

Yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.

Terazi, yay ve balık burçlarının taşı olarak bilinir.

Yeşim Taşı

Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim taşını en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşınu oluşturmuştur.

Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde Yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar.

Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır.

Ayrıca Yeşim taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır.

Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarının da taşıdır.

Hematit

Hematit, demirin başlıca kaynaklarından biridir.

Narin bir kristal çeşididir ve işlenirken Mohs'a göre 6,5 sertlikte olmasından dolayı çok titiz bir çalışma ister.

Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Dalağın doğru çalışmasını sağlar. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir.

Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir.

Eski çağlarda tılsım olarak kullanılan taşların başında gelir, ancak modern çağda da insanlar bu taşın bel soğukluğuna iyi geldiği inancındadırlar.

Yakut

Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir.

Ona, Hindistan'da "Değerli Taşların Efendisi" adını yakıştırmışlardır. Amerika, Avrupa'da çıkarılmasına rağmen Hindistan ve Güneydoğu Asya Yakut’un anavatanıdır.

Elmas’tan sonra en sert değerli taştır.

Kan dolaşımına pozitif canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi sınırlamalarından kurtardığı gibi, kendinden fazla diğerlerini düşünmesine yol açar.

Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır.

Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenenler arasındadır. Astrolojik olarak koç, yengeç, aslan, akrep, yay ve oğlak burçlarının da taşıdır.

Akik

Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan Akik taşıyanı tehlikeden korur, uyumsuzluklarına son verir.

Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana, nazara ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.

Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler.

Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcıdır.

Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.

Aquamarine

Gök Zümrüt de denilen Aquamarine, soluk mavi-yeşil renkli bir taş olmasından dolayı, Sakin Taş olarak da bilinir.

Her ne kadar Sakin Taş denilse de, Cesaret taşı olarak adlandırılır ve onu taşıyana ya da takana özellikle ölüm karşısında cesaret verdiği söylenir.

Bu taşı renginden dolayı, özellikle denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından geleceği görmek için de kullanıldığından Kahin Taşı olarak da anılır.

Akıl almaz renklerde bulunabilen Aquamarine, mücevheratta kullanılır. Ona muhteşem mavi rengi verebilmek için dört yüz derecede ısıtılması gerekir.

Bu güzel taşın en çarpıcı örnekleri Brezilya'dan çıkar.

Aquamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir, vücudu temizler.

Astrolojik olarak koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşlarındandır.

Obsidyen

Renginden dolayı kimileri ona Kara Kadife de derler.

Obsidyen’in en tutulan cinsi üzerinde beyaz lekeler olan Kar Taneli Obsidyendir.

Bu tür aynı zamanda Saflık Taşı olarak da bilinir.

Karın ve bağırsakları etkileyerek iyileştirir, zihin ve duyguyu birleştirir. Maskulen enerji verir, negatif unsurları yok eder. Kaygıyı azaltır, bilinçaltındaki blokajları temizler.

Akıl ve sevgi ile bağlarımızdan kopmamayı simgeler.

İkizler ve yay burçlarının taşıdır.

devam edecek...

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..