Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Spor
 

"Yılın Sporcusu" nda sürpriz yok

"Yılın Sporcusu" nda sürpriz yok
 

A Milli Futbol Takımımız


Milliyet’in 55. Yılın Sporcusu Anketi sıfır “0” sürprizle sona erdi.

Yılın sporcusu unvanını açık ara farkla elde eden Elvan Abeylegesse kürsüye şüphesiz sempatikliği ile değil, olimpiyatlar tarihinde bronzdan fazlasını göremediğimiz atletizm branşındaki iki gümüş madalyasıyla çıkıyordu. 5.000 ve 10.000 metrede olimpiyatın en büyüğü olmasına Etiyopyalı Dibaba müsaade etmemişti. Hedef 2012 Londra’da iki atletizm altını şimdi. Ümit ve güven tam Elvan’a.

Olimpiyat şampiyonumuz güreşçi Ramazan Şahin ise Paralimpik Olimpiyatlarını yine zirvede tamamlayan okçumuz Gizem Girişmenin ardından ankette üçüncü olabildi.

Yılın antrenörü kürsüsü yine tartışmasız Fatih Terim’e gidiyordu. A Milli takımımızın dünya üçüncülüğünden sonraki en büyük başarısının altına imza atarken, dünyanın hayretle izlediği mucizevi zaferlerimizde futbol zekası ve oyun okumalarıyla taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun da dikkatini çekiyordu Sinyor Terim. Dünya ve Avrupa Konfederasyon Kupası üçüncülüklerine Avrupa üçüncülüğünü de ekledik 2008’de.

Yılın spor adamı, başkanlığını yaptığı Galatasaray’ı içinde bulunduğu mali ve sportif çıkmazdan sihirli bir değnekle düzlüğe çıkarıp, (pek tabii ki teknik ekibi ile birlikte) kurduğu geniş ve kaliteli kadrosu ile adından söz ettiren kulübün başkanı Adnan Polat oldu. Başarılı işadamlığını başarılı kulüp başkanlığı ile pekiştirmiş oldu Polat Başkan.

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirip dünya sahnesine sunduğu genç yetenek Arda Turan da kimsenin yadırgayamayacağı bir şekilde yılın futbolcusu oluyordu. Yılarca sahibi olacağı koltuğa ilk teşrifiydi belki de bu başarısı. Zorlu rakipleri Semih Şentürk ve Nihat Kahveci’nin önünde golleriyle değil oylarla zirvedeydi bu kez.

A Milli Futbol Takımımız da, hocasına kazandırdığı ünvanın yanında, yılın takımı olarak taçlanıyordu Euro 2008 üçüncülüğünün adından. Kürsüye açık ara farla oturdu Ay Yıldızlı ekibimiz.

Dünyada yılın sporcusu unvanını da 100 ve 200 metrenin yeni kralı Usain Bolt’un az farkla önünde Amerikalı yüzücü Michael Phelps alıyordu. Pekin olimpiyatlarının 8 altın madalyalı 23 yaşındaki efsane yüzücüsü Phelps Associtated Press (AP) tarafından da aynı ödüle layık görüldü.

Bu ödüllerin yanı sıra Namık Sevik özel ödülleri de Dünya Okçuluk federasyonu Başkanı ve Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Uğur Erdener, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Merhum Hasan Doğan ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının oldu.

Bu vesile ile Merhum Hasan Doğan’ı rahmetle anıyor, Türk sporu adına başarılı bir yıl temenni ediyoruz.

Yılın Sporcusu 2009

http://blog.milliyet.com.tr/Yilin_Sporcusu_2009/Blog/?BlogNo=216796

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..