Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Kürt açılımı ve Norşin gerçeği

Kürt açılımı ve Norşin gerçeği
 

Açıla açıla; ulus devlet ve üniter yapının üzerini örtmek için Amerikan bezi arayışlarını sürdüren AKP hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı Erivan'da futbol maçında başlattığı 'Ermeni açılımı' nı mı sürdürüyor yoksa 'Norşin' sözcüğünü Kürtçe sandığı için mi bu gösteri yapılıyor?

Bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var Norşin sözcüğü Nurculuğun ağababası sayılacak Bediüzzaman Saidi Nursi'nin karargahı olup, Nursi sözcüğü Norşi'nin Kürtçe bozulmuş lehçe söylemidir. Norşin bilinen en önemli Nurculuk merkezi olup, Nakşibendi tarikatı için özel önem taşır. Bu merkezden birdolu şeyh ve şıh yetişmiş ve yetiştirilmiştir...

Norşin medresesinin kolları Doğu Anadolu'da adları bugün değiştirilmiş olan Hınıs, Okhin, Taşkesen, Tillo, Cezni ve Kasrik'e yayıldığı Nurcular tarafından vurgulanmakta olup tüm Nur inancına göre neredeyse Kâbe bile sayılacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı da Kürt açılımına Fettulah'ın Kâbesi yapılmak istenen 'Güroymak-Nokşin' den başlaması ve Bitlis Güroymak kasabasına girerken 'Norşin'de sevgiyi gördüm' diyerek Kürt açılımına mesaj verdiğini sandığında aslında Norşin'in Ermenice Nor-Şen/ Şin-Yeni-köy manasına geldiğini bilseydi bu söylemi söyler miydi bilinmez.

Bir başka Norşin olayı da Van'daki Yukarı Norşin camiindeki onarımdır. Norşin'li Said Rusya'daki tutsaklığı sonrası döndüğü Van'da ki bu camii şimdilerde büyük paralarla beş bin kişilik cemaate hazırlanıyor.

Seçimlerden önce yörede DTP karşısında yeterli oyu toparlayamayan AKP, bu kez Nurcu Kürtleri, gerici olmayan Kürtlere karşı kullanıyor olabilir mi? Bu sorunun cevabını en iyi önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Halka ve ve akla ziyan işler yapan siyasetçinin en büyük silahı 'halkın hafızasının zayıflığıdır'.

'PKK' ya terör örgütü ' demeyenle görüşmem diyen zat unutturmak için elbetteki kılıfını da hazırlamış ve AKP genel başkanlığı kılıfını kullanmıştır.

Açılımları şöyle bir hatırlarsak Alevi açılımı, türban açılımı, Kıbrıs Lokmacı kapısı açılımı, Ermenistan kapısı açılımı, AB açılımı... var da var ; hangisi sonuçlandı veya dişe dokunur bir sonuç alındı? Hiçbirisinde ... Diyesim halkın hafızasının zayıflığı silahı kullanılarak ve daha da tehlikelisi şu günlerde Güneydoğudan çıkan sesleri kendince bloke edebilmek amacıyla Norşin , Nurculuk , Fettullah vb dinsel istismarlar kullanılark yapılmaya çalışılan bir açılım. Daha adını bile koyamadılar oysa: Kürt açılımı, Demokratik açılım, barış ve kardeşlik açılımı, anaların gözyaşı dinecek açılımı... Adı bile doğrudürüst konamayan açılımın içeriğinin de ne olacağı şimdiden belli.

Belki de başbakan konuşurken bazı milletvekillerinin salya sümük ağlaması da bu açılımın sonucunu realitede gördükleri ve üniter devlet adına döktükleri timsah gözyaşları olmasın?
 
Toplam blog
: 11
: 762
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1962 Ankara doğumluyum. Beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapmaktayım. Sporun tenis ,yüzme, snowbo..