Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 2

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 2
 

Bugün başladığım beynimize iyi gelecek uygulamalara ve önerilere devam ediyorum.

15. Biraz müzikle kötü modunuzdan çıkmaya çalışın. Sevdiğiniz ve sizi rahatlatan şarkıları elinizin altında tutun. Sıkıldığınızda hemen dinlemeye başlayın.

16. Güzel anılarınızı kafanızda canlandırın. Eski fotoğrafları yada okul yıllıklarınızı çıkarın, biraz geçmişe gidin. Hatta size önerim her fotoğrafı anlatan bir yazı yazarak başkalarının öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

17. Duygusal vampirlerden kaçının. Duygusal vampirler Amerikalıların “loser” dedikleri “kaybedenlerdir”. Kendilerine güveni olmayan, hayatları boyunca bir şey başaramamış, olabildiğince karamsar, tembel olanlardır. Bu tip kişiler beyninizi gereksiz yere yorarlar, enerjinizi alırlar.

18. Uyku önemlidir. İyi bir uyku beyin performansınızı %20-30 artırır. Eğer kafanızda çok fazla düşünceler varsa ve bunlar sizi rahatsız ediyorsa yazmayı deneyin. Belki kağıdın üstünde bırakabilirsiniz.

19. Hayır demeyi öğrenin.

20. Konsantrasyon beyin gücünü artırır. Konsantre olmaya ve odaklandığınız şeyi tamamlamadan başka şeye geçmemeye çalışın.

21. Geleceği planlamaya çalışın. Beyniniz geleceğe ilişkin öngörü ve plan yaparken gelişecektir. Haftasonunu yada evlilik yıldönümünde eşinize nasıl bir sürpriz yapacağınızı planlamaya hemen başlayabilirsiniz.

22. Sakinleşip düşünmeye çalışın. Örneğin kaybettiğiniz bir şeyi bulmaya çalışmanız onu en son nerede kullandığınızı hazırlamaktan geçer. Sakin olarak o son anınıza ilişkin karelere ulaşabilirsiniz.

23. Aşık olun. Aşık olmanın beyne uyuşturucu gibi bir etkisi vardır. Geek salgılanan hormonlar gerekse pozitif enerjinin çokluğu beyninize çok faydalıdır.

24. Başka bir dil öğrenin. Yeni bir dil yeni bir düşünce tarzı ve kültürü öğrenmek beyin fonksiyonlarınızı geliştirecektir.

25. Şüphecilik iyidir. Gördüğünüz yada okuduğunuz şeylerde “Neden?” diyerek sormak ve araştırmak beyin için faydalı bir çalışmadır. Sorgulayan beyin ışıldar!

26. Yazı yazın. Yazmak okumak kadar önemlidir. Yazı yazmak beyin kapasitesini artırır.

27. Dik oturmak. Vücudun duruşu(postür) düşünme sürecini birebir etkilemektedir. Kambur durup, yere bakarken ve ağzınız açıkken bir matematik işlemi yapmaya çalışın. Bakın ne kadar farkedecek.

28. Boş zamanlarınızı iyi değerlendirin. Bir yerde beklerken, araba kullanırken beyninizi geliştirecek bir şeyler bulun. Araba kullanırken müzik yerine ingilizce öğretim seti dinlemek, sıra beklerken sudoku çözmek gibi. Günde yarım saatini arabada geçiren birisi yılda yaklaşık 7,5 gününü arabada geçiriyor demektir.

Beynini ya kullanırsın yada kaybedersin! – 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..