Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '07

 
Kategori
Özel Günler
 

1 Nisan şakaları

1 Nisan şakaları
 

Bir arkadaş grubu, yine aynı gruptan bir bayan arkadaşlarını akşam yemeğine davet ediyorlar. Hava karardıktan sonra otomobilleriyle yola çıkıyorlar. Arabada 2 erkek 2 bayan olmak üzere 4 kişiler. Yolda giderken bir polis arabası onları durdurup, ana yolun kapalı olduğunu, tali yoldan gitmelerini söylüyor. Tali yola giriyorlar, arkadaşlarından biri kestirme bir yol öneriyor ve ağaçlıklı bir yola giriyorlar. Yol oldukça bozuk ve gittikçe ıssızlaşıyor. İlerde bir otomobil duruyor. Otomobilin içinde hiç kimse yok. Onlar da duruyorlar ve duran arabanın yanına gidiyorlar. Otomobilin hemen yanında yerde yatan bir adam görüyorlar. Adamın boynunda kan izleri var ve büyük bir ihtimalle ölmüş olduğunu düşünüyorlar. Bu arada ağaçların arasından bazı insanlar çıkıyor, dikkatle baktığınızda ağızları kan içersinde ve dişleri vampir dişi. Acayip sesler çıkararak 4 arkadaşın üzerine doğru geliyorlar. Yemeğe davet ettikleri bayan arkadaşları, çığlık çığlığa bağırırken, vampirler diğer üç arkadaşa saldırıp onların boğazlarını ısırıyorlar. Arkadaşları yerde kıvranırken, vampirler bu sefer bayanın üzerine doğru yürüyorlar. Kadın avazı çıktığı kadar bağırıyor. Vampirlerden biri kadına yaklaşıyor ve

- Korkuyor musun? diye soruyor.

- Evet. Korkuyorum.

- Korkmamalısın. Çünkü korku taktiklerindesin.

Korku taktikleri bir kamera şakası programı. Digitürkün S'nek kanalında pazartesi saat 17.15-18 arası bu programa rastladım. Bütün şakalar bu şekilde. Şaka yapılacak kişi ki bunun adına kurban diyorlar, kurbanın bir arkadaşı tarafından yapımcılarla işbirliği yapılarak senaryo hazırlanıyor.

Arkadaşlarınızla bir organizasyon yaparak, başka bir arkadaşınıza 1 Nisanda böyle bir şaka yapabilirsiniz. Ama arkadaşınız korkudan ölürse, ölüme sebebiyet vermekten hakim karşısına çıkıp, hafifletici sebep olarak 1 Nisan tarihini verebilirsiniz.

İlk "1 Nisan" şakaları Fransa'da yapılmaya başlandı. Bu yıl değiştirilen takvime göre, eski yılbaşı sayılan Nisan'ın 1 i , yerini yeni yılbaşı 1 Ocak'a bırakmaktaydı. Nisan'ın birinde yeni yıl kutlamaya alışmış olan halk ve yeni takvim uygulamasını beğenmeyenler, çeşitli şakalar yapmaya başladılar. Fransızlar, bu şakalara Poisson D'avril (Nisan balığı)adını verdiler.

Dünyada yapılan 1 nisan şakalarından örnekleri dünkü yazısında Savaş Şakar arkadaşımız, kendi blogunda yazmıştı. Ben sadece İstanbul radyosunun daha TRT ye bağlanmadan evvelki bir programında 1 Nisan tarihinde dinleyicilere kokulu radyo yayını yaptıklarını anons ettiğini ve bunun üzerine radyoya gelen telefonlarda kokunun gayet güzel olduğu konusunda kutlamalar aldığını hatırlıyorum.

Geçmişte zaman zaman ben de bu tip organizasyonların içinde oldum. Ama bizim yaptığımız şakalar masum şakalardı. Örneğin, bulunduğumuz müessesenin bütün tuvaletlerinin kapılarını kilitlemek ve orada bekleyen kuyruğu seyretmek. Şirketin genel müdürünün yeğenine sahte tayin emri çıkararak, başka bir şehre tayin etmek, müşterisinden sipariş bekleyen patronun faksına, şirketin diğer faksının numaralarını değiştirip, sahte siparişler gönderip, patron siparişin müjdesini verirken, kendisinin 1 nisan şakası yaptığını ima ederek, sipariş formlarını patronun gözünün önünde yırtmak gibi.

Tabii, mutlaka 1 Nisan şakası yapmak istiyorsanız, bunun ölçüsünün işinizden kovulma sınırına kadar ulaşmamasına dikkat ediniz.

Yarın için de, sizleri 1 Nisan şakalarına karşılık bir gün evvelden uyardığımı da unutmayın.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..