Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Müzik
 

Sonucu henüz bilmeden: teşekkürler Kenan Doğulu

Sonucu henüz bilmeden: teşekkürler Kenan Doğulu
 

Aralık ayında Kenan Doğulu’nun ülkemizi temsil edeceği açıklandıktan sonra “Eurovision’da artık birinci olamayız” başlıklı bir yazı yazıp oylama sisteminin bizim birincilik şansımızın önünü nasıl kestiğini anlatmıştım: “Eğer gereksiz yöneticilerin dil takıntıları olmaz ve İngilizce söylemesine izin verirlerse Kenan Doğulu'nun çok iyi bir şarkı yapacağına ve olabilecek en iyi dereceyi alabileceğine inanıyorum. İyi bir derece alabilir ama asla birinci olamaz. Birinci olamayacağı konusunda umarım yanılırım, yanıldığımı görmek en çok beni sevindirir.” (1)

Kenan Doğulu’nun İngilizce şarkı yapmasına engel olmadılar. Kenan Doğulu da şirin bir parça yaptı. “Shake it up şekerim” akılda kalıcı bir şarkı. Ülkemizin en büyük GSM kuruluşu bu parçayı reklamlarında kullanarak destek verdi. Salondaki bayraklarımızın çokluğu sponsorların orada da iyi çalıştıklarını gösteriyor.

Şu anda Eurovision Şarkı Yarışmasını TRT’den izliyorum bir yandan da yazıyorum (2). TRT sunucusu sürekli olarak yurtdışından izleyenleri oylarını kullanırken ülkelerindeki kanalları izlemeleri konusunda uyarıyor.

Kenan Doğulu önceki akşam yarı finalde iyi bir performans gösterip 26 ülke arasından finalist olan 10 ülke arasında yeraldı. Bu akşam geçen yıl iyi derece yaparak ilk 14’e kalan ülkeler ve torpilli ülkelerle yarışıyor.

Şu anda Kenan Doğulu ekranda 22. sırada yarışıyor. Etrafında güzel kızlar, beyaz gömleği, kırmızı ceketi ile sahneyi doldurmuş durumdalar.

Şarkı bitti ve salonda büyük bir alkış koptu. Keşke sunucumuz sabırsızlıkla konuşarak o alkışın sesini kısmasaydı. Kenan Doğulu görevini en iyi şekilde yaptı. Bundan sonrası çok da önemli değil.

Aralık ayında “Eurovision’da artık birinci olamayız” demiştim, umarım beni yanıltır Kenan Doğulu. Bu akşam gelecek yıl ilk 14 içine kalmamızı sağlayacak her derece başarıdır.

(1) Eurovision’da artık birinci olamayız http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18016
(2) Kenan Doğulu: http://www.eurovision.tv/content/view/462/282/

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..