Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '07

 
Kategori
Dostluk
 

Üniversite dostluğu

Üniversite dostluğu
 

Üniversite arkadaşlığı diğer arkadaşlıklara pek benzemez. Üniversiteye başladığınızda karşılaştığınız insanlarla ilerde nasıl bir arkadaşlık sürdüreceğinizi öğrencilik yıllarında pek anlayamazsınız. Üniversite koşuşturması içerisinde arkadaşlık küçük gruplara tıkılıp kalır.

Ancak, samimi olsanızda olmasanızda, sınıfta tanışmalarla başlayan arkadaşlıklar , mezun olduktan sonra hayat koşuşturması içinde zaman zaman kesintiye uğrasada , hiçbir zaman bitmez ve zamanla bir sevgi , duygu ve heyecan birlikteliğine dönüşür. Karşılıksız , çıkarsız bir arkadaşlık , mutluluk ve gurur verici bir dostluk oluşur.

Üniversite arkadaşlarınızla biraraya geldiğinizde yaşadığınız geri dönüşler , gözünüzde canlanan hatıralar , paylaşılan duygular , yaşınız ne olursa olsun sizi gençleştirir ve, bir arkadaşımın ifadesi ile, motor sıfırlanır.

Öğrencilik döneminin hayalleri , umutları , ihtirasları zaman içinde , gerçekleşse de gerçekleşmese de , azalır ve yıllar geçtikçe duygular daha ağır basmaya başlar .

Yaşanan olaylar anındaki duygular zaman geçtikçe daha yoğun hissedilir. Her zaman girdiğiniz sınıf kapısı önünde herhangi bir konuda yaptığınız sohbetler o an için bir anlam ifade ediyor olmasa da , bir kaç gün sonra hatırlanmıyor olsada , 30 sene sonra o sınıfın kapısına geldiğinizde hepsi geçmişten gelip önünüze dikilir , herşey bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçer . Dostluğun ve arkadaşlığın gücü gözlerinizdeki ışıltılarda hissedilebilir.

Bu yazıyı niçin yazdım. Bu duyguların hepsini geçen hafta sonu yaşadım. Üniversite arkadaşlarımızla mezuniyetimizin 25.yılında okulumuzu ziyaret ettik. Okul içinde gezerken öğrenciler kim bunlar dercesine bakıyorlardı. Nitekim önümüzde yürüyenlerden birisi arkadaşına sordu: " Kim Bunlar " ? Bende dedimki " Senin 25. Yıl Sonraki Halin." " Nasıl Yani " dedi. " Biz 25. yıl Öncenin Mezunlarıyız. Okulumuzu Ziyarete Geldik. " dedim. Garip bir şekilde yüzüme bakarak " Ben Hayatta Gelmem" dedi. " Büyük Konuşma " dedim " Öyle Bir Gelirsin ki Koşarak.."

Fotograf : http://ekonomi82.googlepages.com/ sayfasından ve her şeyi o fotoğraflar anlatıyor.

 
Toplam blog
: 27
: 12794
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

1960 Tefenni doğumluyum.Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü 1..