Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Ankara
 

Bahçelievler’deki sokak adı değişikliğini muhtarımızla konuştuk

Bahçelievler’deki sokak adı değişikliğini muhtarımızla konuştuk
 

Ankara Bahçelievler’de sokak adı değişikliği Ankara gündemine oturdu. Gazetelerin Ankara ekleri günlerdir manşetlerinde bu haberi veriyorlar. Bu konuda yazılar yazıyorlar. Bu hafta içinde sokak tabelalarının değiştiğini görünce, Mart ayından buyana burada yayınladığım yazıları gazetelerin Ankaralı yazarlarına göndermiştim (1). Bugün sabah Hürriyet Gazetesinde Yalçın Bayer son yazımı imzamla yayınladı (2).

Yazının gazetede yayınlanması üzerine muhtarımız Süleyman Kalyoncuoğlu telefon etti. Özelikle yazımda kullandığım bir ifade nedeniyle üzgün olduğunu anlattı. Yazımda “Bu işi çözemeyen muhtarların bu semtte artık seçilme şansı kalmaz. O kaosu yaşayan hiçbir yurttaş aynı muhtarı seçmez.” Şeklinde bir ifade kullanmıştım. Eğer bu uygulama durdurulmazsa, sokak adı değişiklikleri konusunda seçimden önceki iki yıl boyunca sürekli bir kaos yaşayan yurttaşlar bunun faturasını başta muhtarlar olmak üzere, Çankaya ve Ankara belediyelerine keseceklerdir. Muhtarlık, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi seçimlerinde bu olayın belirleyici rolü olacaktır.

Yukarı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Süleyman Kalyoncuoğlu ile yaptığımız uzun telefon konuşması sırasında bu konu ile uzun süredir büyük çaba göstermesine karşın diğerleriyle aynı kefeye konularak eleştirilmesinden dolayı üzüntülerini bildirdi. Muhtarımızın bu konudaki çabalarından haberdarım. Mart ayı sonunda sokak adlarındaki değişim çalışmasını ilk haber aldığımda muhtarımızla konuşmaya gittiğimde bu konudan ne kadar endişeli olduğunu görmüştüm. O gün konuyla ilgili girişimlerde bulunacağını anlatmıştı. Tabelalar asılmaya başlayınca yeniden ziyaret ettiğimde bu konudaki çalışmalarını anlatmıştı.

Muhtarımız, o günden sonra sokak adları değişikliği konusunda mahalle muhtarı olarak kendisine hiçbir resmi yazı gelmediğini söyledi. Kendisinin TÜİK, Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmelerden ve yazışmalardan hiçbir sonuç alamadığını, Çankaya Belediyesi ile yaptığı görüşmelerde de ilçe belediyesinin yetki alanına girmemesi nedeniyle birşey yapamadıklarını anlattı. Yasal sürecin işlemesi konusunda kaygılarını dile getirdi, yürütmeyi durdurma alamayacaklarının iddia edildiğini söyledi.

Muhtarımız kendisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olduğunu, arşivleme konusunda uzman olduğunu anlattı. Tüm mahalledeki herkesi ilgilendiren bu adres değişikliği uygulamasının yaratacağı sorunların kendisinin uzmanlık alanına girdiğini, gerekirse bu konuyla ilgili olanlara ders verebileceğini söyledi.

Kalyoncuoğlu, Bahçelievler, Yukarı Bahçelievler ve Emek Mahallelerinden oluşan Bahçelievler semtinde 120 bin kişinin kaydının olduğunu anlattı. Ancak bu değişiliğinin yalnızca 120 bin kişiyi değil ülkemizdeki milyonlarca kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Bu kadar kişinin adres değişikliklerinin bir çok soruna yolaçacağını anlattı
• Adres karışıklıkları
• Haber ulaşamaması nedeniyle haciz uygulamaları
• Askerlik bildirileri gelmeyen gençlerin bakaya kalması
• Ulaşmayan diğer resmi evrakın yaratacağı sorunlar

Bu arada tabelaların ne kadar özensiz hazırlandığını, arkalarının boş kaldığını, eski sokak adlarıyla ilgili bilgilerin bu tabelalarda yeralmaması gibi konuları konuştuk.

Muhtarımız Süleyman Kalyoncuoğlu’nun bu konudaki çabalarını takdirle karşılıyorum ve umudunu yitirmeden bu işi çözene kadar uğraşmasını bekliyorum. Emek ve Bahçelievler mahalleleri muhtarlarını da konu ile ilgili ortak çalışmalarını ve tüm yasal yolları denemelerini öneriyorum. Unutmayalım “birlikten kuvvet doğar”.

Bugün Hürriyet Ankara gazetesinde yayınlanan yazımın başlığı olarak yazımın içinden çok doğru iki cümle seçilmiş: “Bahçelievler’de kaos”, “Sokak adları iskambil karar gibi karıştırılıyor”. Bu konunun vahametini anlayamayanlar için yazmıştım “iskambil karar gibi” benzetmesini. Bahçelievler’de yapılmaya çalışılan bu durum Melih Gökçek’e anlatılabilse belediyedeki bu işi yapan birime gereken yaptırımı uygulayıp geri adım atacağına inanıyorum (3). Hiç kimse böyle bir saçmalığın arkasında duramaz.

(1) Ankara Bahçelievler’de sokak adı değişikliği rezaletinde son noktaya gelindi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=48968
(2) Bahçelievler’de Kaos: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6810551.asp?yazarid=42&gid=140
(3) Melih Gökçek’e açık mektup: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49363

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..