Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '06

 
Kategori
Blog
 

Blog’unuzun okunurluğunu artırmak

Blog’unuzun okunurluğunu artırmak
 

Eğer blog’unuzu gizli ve kişisel olarak yazmıyorsanız önemli olan ziyaretçilerinizi sürekli okuyucularınız haline nasıl getireceğinizdir.

Aslında bir blog açıldıktan sonra bir sürü kişi tarafından ziyaret ediliyor olabilir, başka siteler sizin blogunuza link veriyor olabilir. Ben bu konuda özellikle eski ve profesyonel blogger’ları okurken, yazarın beni sürekli kendisini takip eder hale getirmek için neler yaptığına bakıyorum. Bu konuda profesyonel tavsiyeleri okuyorum. Bunların bir kısmı sizler için derlemeye çalıştım;

Sohbet
Ziyaretçiler kendileri ile sohbet eden yazıları severler. Eğer ziyaretçilerle bir sohbet yakalayabilirseniz onların yorum yazmalarını sağlarsınız. (Ben hala yeterince burada bahsettiğim sohbeti yakalayamadım.) Yorumlara mutlaka yanıt verin, ziyaretçilerinizle iletişim kurmaya çalışın ve onları blogunuza geri gelmek konusunda cesaretlendirin.

Sen, sen ve yine Sen
Siz blogunuzun sahibisiniz ama okuyucularınız olmadan bir hiçsiniz. Bencil olmayın, okurlarınızın sizden istedikleri şeyleri yapmaya, onlara yardımcı olmaya çalışın.

İçerik
İçeriğiniz okuyucularınızı size geri getirecek olan anahtardır. Ama isterseniz dizi mantığında bir yazı dizisi ile de okuyucu çekebilirsiniz.

Eşsiz
Başkalarının yazmadığı ya da değinmediği noktalarda yazılar hazılayın. Eğer yazınız eşsiz olursa ilgi çekecektir. Aslıda önemli olan yazdığınız blogun insanları düşündürebilmesi, konuşturabilmesi, tetikleyebilmesidir.

Beklenmeyen
Yazılarınızı sıkıcı olmaktan çıkarın ve insanları şaşırtın. Acaba bugün, bu hafta ne yazdı diye merak edilir olduğunuzda blog işinde oldukça güçlü bir adım atmış olacaksınız. Eğer yazılarınız okuyucularınızı heyecanlandırırsa iki yönlü fayda olacak: Hem sürekli okuyucunuz olacaklar ve belki de onlarda kendi bloglarını yazmaya başlayacaklar.

Kullanışlı
Yazdığınız şeylerin okuyucular tarafından kolay anlaşılır olmasını sağlamalısınız. Eğer okunması anlaşılması zor şeyler yazarsanız tekrar sizi okumayı tercih etmeyeceklerdir.

Eğer sizinde sürekli okuyucu yaratma konusunda önerileriniz varsa buraya yorum olarak gönderebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..