Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Eğitim
 

Önemli olan çalışmayı öğretmek

Önemli olan çalışmayı öğretmek
 

Çocuklarınız belki her sınavdan en yüksek notu almayabilirler ama doğru ve başarılı çalışma alışkanlığını kazanırlarsa hem şu anda okudukları okulda hemde yaşam okulunda geçer not alabilirler.

Okduğum bazı kaynaklar aşağıdaki önerileri getiriyorlar;

Öncelikle çocuklarımıza o ana kadar bildiklerini dışarıda bırakabilmeyi öğretmeliyiz. Zaten bilinen şeylerin üzerinden geçmek cidd bir zaman kaybıdır. Bu yüzden bir sınav öncesinde yapacağınız bir ön test ile bildikleri şeyleri ortaya çıkartabilir bilmediklerine konsantre olmalarını sağlayabilirsiniz. Zaten en başından itibaren böyle disiplinli bir çalışma başlatılırsa çocuğun her defasında sadece küçük bir bölüme odaklanarak çalışması yeterli olacaktır.

Sınavını kendisine hazırlatın. Bir A4 kağıdı ikiye katlayın. Daha sonra sol tarafına çocuğunuzdan sorular yazmasını isteyin ve sağ tarafa cevaplarını yazmasını. Böyle hazırlanılan bir sınavda çocuk hangi alanlarda eksik olduğunu farkedebilir, nasıl ve ne şekilde soru çıkarsa yanıtlayabileceğini test edebilir.

Renkli kartonlar kullanarak kitaplarında neyin nerede olduğunu işaretleyerek ilgili bölümlere daha hızlı erişimini kendisi ayarlayabilir. Öte yandan post-it’ler kullanarak gerek bazı kelime tanımlarını gerekse unutmaması gereken şeyleri duvarına yapıştırarak sürekli göz önünde tutabilir.

Düz yazı metinleri hatırlamak zor olabilir. Bu yüzden örneğin tarih dersi için bir savaşı hatırlaması gerekiyorsa bir kağıda 4 kolon çizilir ve her kolon başlığına ilgili başlık yazılır. Ör. Savaşın adı, tarihi, kimler arasında olduğu ve sonuç. Çocuk bu kolonları sırasıyla düzgün doldurabilir. Aynı zamanda kolona önce tüm savaş isimlerini yazarak hafızasını canlandırabilir. Burada amaç ezberi teşvik değil aksine tek bir sayfaya 10- 15 adet bilgiyi yerleştirmek ve tek sayfadan erişilebilmesini sağlamaktır.

Çocuğun çok çalışmaktansa çalışmayı öğrenmesi hedeflenmelidir. Çalışmayı öğrenmiş bir kişiye sadece açılacak kapıları sunmanız yeterli olacaktır. Bu yüzden eğitmenlerimizin verdikleri ödevlerin yapılıp yapılmaması kadar nasıl yapıldığı konusuna da vakit ayırmaları gerekiyor.

Üstelik bu konuda benim yukarıda amatörce verdiğim örneklerin eminim çok daha profesyonel ve işe yarar modellerine sahip olan eğitimci arkadaşlarım bu bilgileri bizlerlede paylaşırlar.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..