Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Halil Ibrahim Tekin

http://blog.milliyet.com.tr/hitekin
Dr Halil Ibrahim Tekin

2000 yılında Lefkoşa’da açılan tüp bebek merkezinin kuruluşunda bulundu ve 4 yıl kadar bu merkezin hekimliğini yürüttü. Bu merkez KKTC’de açılan ilk tüpbebek merkezi olup ayni zamanda Türk dünyasında ilk donasyon yapan merkez olmuştur. 2014 yılı itibariyle 20 bine yakın ailenin çocuk sahibi olma sevincine katkıda bulunmuştur.
2004 yılında Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi’ni kurdu. Mayıs 2014 itibariyle Yakın Doğu Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi ve Magosa Tıp Merkezi ÜYTE ünitesinde tüp bebek çalışmalarına devam etmenin yanısıra, çeşitli yurt içi ve yurt dışında çeşitli bilimsel çalışmalara da katılıp katkı vermektedir.
Sportif faaliyetler
1974-1981 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yıldız, Genç ve A Takımlarında basketbol oynadı. Üniversite ve uzmanlık eğitimi sırasında Galatasaray Spor Kulübü’nde 10 yıla yakın bir süre antrenörlük ve idarecilik yaptı. Yalçın Granit başkanlığında basketbol şubesi yönetiminde 2. başkan olarak görev aldı. Galatasaray Kulübü ve Galatasaraylılar Derneği Divan Kurulu azasıdır. Galatasaraylı Eski Sporcular Derneği üyesidir.
Fransızca, İngilizce ve Rusça bilmektedir.
NPPl ve Jaar PPL pilot lisansları sahibi, amatör pilot ve havacılık sevdalısıdır.
Bir kız bir erkek çocuk babasıdır.

 
 
  • Kategorim Sağlıklı Yaşam
Toplam blog
: 3
: 134
Kayıt tarihi
: 11.01.15