Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bu Tartışmaya Son Verelim Artık, Gümüş Takılar Kararma Yapar mı?

Bu Tartışmaya Son Verelim Artık, Gümüş Takılar Kararma Yapar mı?
 

Hepimizin öncelikli aksesuarları arasında başı çeken gümüş takı aksesuarların, en önemli handikabı zamanla solma ve kararma gibi sorunlar ortaya çıkarmasıdır. Öncelikle şunu ifade edelim, gümüş takı satışı konusunda hiç kimse kararma ve solma garantisi veremez. Çünkü gümüş yapısı gereği oksitlenme riskini taşıyan bir elementtir. Bu nedenle gümüş kararır mı sorusu oldukça anlamsızdır. Soranlar için ifade edelim, evet gümüş takılar kararma yapabilir.

Ancak bu konuyu ele alırken, gümüş aksesuarlardaki kararma faktörünün hangi koşullara bağlı olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Öncelikle, sık sık daha önce karşınıza çıktığı gibi, gümüş takılarınızı mutlaka ama mutlaka kozmetik, parfüm, sabun vb. kimyasallarla temasından uzak tutmalısınız.

Bunun dışında takılarınızı kullanmadığınız süre zarfında kutusunda, karanlık bir alanda muhafaza etmelisiniz. Tüm bu faktörlere her ne kadar önem gösterseniz de gümüş takılardaki kararma riski yine var olacaktır. Çünkü insan teni ile temas bile, gümüş aksesuarların kararmasında önemli bir etkendir. Bir örnekle açıklamak gerekirse, gümüş kolye sahibisiniz ve bayılarak üzerinizde taşıdığınız kolyeniz ne yazık ki kararma gibi sorunlarla karşınıza çıkıyor. Peki bu durumda ne yapmalısınız?

Eğer ben uğraşmak istemiyorum diyorsanız, hemen en yakındaki gümüş takı satan bir dükkana gidiyorsunuz ve gümüş kolye takınıza bakım yapılmasını talep ediyorsunuz. Yapılan birkaç işlemin ardından gümüş takınız ilk günkü gibi harika bir görselliğe kavuşacaktır. Bir diğer yöntem ise piyasada satılan gümüş parlatma bezlerdir. Bu ürünler aşırı kararma ve lekeli gümüş ürünlerde fazla etkili olmasa da, ufak sorunları çözmeye bire birdir.

Tüm bu bahsettiklerimiz kapsamında, gümüş aksesuarların her zaman kararma sorunu ile karşınıza çıkma ihtimallerinin olduğunu unutmamakta fayda var. Malum altın çamura düşmekle değerini kaybetmez, ancak gümüş kaybeder.

 

 
Toplam blog
: 6
: 262
Kayıt tarihi
: 04.11.14
 
 

Okul öğrenimimin ardından yayıncılık hayatına atıldım. 5 yıldır blog yazarlığı ve bölgesel gazete..