Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '18

 
Kategori
Futbol
 

Derbinin Gerçek Kazananları!...

Derbinin Gerçek Kazananları!...
 

Sonucu merakla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynandı ve 0-0 berabere sonuçlandı..

Aslında her iki takımın yakaladığı gol pozisyonlarına göre  maçın  golsüz bitmesinin sebebi  her iki kalecinin kurtarışları olduğu kadar,  son vuruşu yapacak, bitirici oyuncuların beceriksizliği idi..

Kimilerinin söylediği gibi ‘’berbat bir derbi’’ değildi.. Oyunu  gereksiz yere gerilime sokmayan,  futbol oynamaya çalışan futbolcuların emeğine biraz saygılı olmak lazım.. Kim istemez kazanmayı?. Ama gol atmayı beceremediler işte..

Bence bunun sebebi en çok da ‘’yenilmekten korkan Teknik Direktörleriydi’’

Galatasaray’ın hocası ‘’nasılsa  lideriz , idare ederiz’’ mantığında.. ‘’Aslına bakarsanız bizim için beraberlik iyi duruyor’’ sözü bunun kanıtı..

Ama ne kadar doğru?.. Sonuçta lider de olsanız kayıp 2 puandır ve bu yolda tek rakip Fenerbahçe değil.. Beşiktaş ve Başakşehir  de her an  ensede ve bunlarla içerde de olsa yapılacak maçlar var. Hiçbir maç oynanmadan bitmez.. ..

Fenerbahçe’nin hocasının  kazanmak için  oyunu riske alamaması  seyrederken anlaşılıyordu. Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 19 yıldır yenemiyor olması   Galatasaray’dan çok Fenerbahçe’ye baskı yapıyor ve ‘’ya yenilirsem’’  korkusu  bu ezeli rekabeti futbolculuğu ile de yaşamış olan  yerli hocaları strese sokuyor, oyununu frenliyor..

Aykut Kocaman’ın maçın sonlarına doğru yaptığı Alper, Fernando, Valbeuna değişikliği  yukarda yazdığım  sebeplerden dolayı çok geç yapılmış değişiklikler olup,  bu  kaybetmeme stresinden dolayı yine yanlış  oyuncularla oynadığının kanıtıdır.

Onlar girdikten sonra  maç bambaşka bir duruma dönüşmüştü… Fenerbahçe’de Valbeuna ve Alper böyle bir maçta oynamazsa hangi maçta oynar?. Kim top getirebilir?

Yazılı basının maçtan sonra  ‘’Derbinin kazananı yok’’ sözü bence doğru değil…

Yazılandan, çizilenden ayrı düşünmek gerekirse derbinin kazananı çok..

Galatasaray’lı Fatih Altaylının ‘’Bu  Volkan Demirel emekli olmadan Galatasaray maç kazanamaz çünkü bu futbolcu Galatasaray maçlarında bir başka oynuyor’’  dediği Volkan kazandı ama  aslında maçın golsüz bitmesinin sebebi yine Muslera.. Bu dönem formsuz bir görüntü sergileyen Muslera kazandı..

Birbirlerine yenilmeyen  Aykut Kocaman ve Fatih Terim  ne konuşursa konuşsunlar  kendilerine göre kazançlı..

 Başkan seçimi öncesi  Aziz Yıldırım’ın gitmesini isteyen Ali Koç taraftarı maçın sonucunu başarısızlık görüp kazandı!.... 

Fenerbahçe  dolu tribünlerle iyi para kazandı.. 

Galatasaray  taraftarının sevincine bakarsanız maç berabere bittiği için zaten kazandı!!.... 

Galatasaray puan kaybettiği, Fenerbahçe devreden çıktığı için  Beşiktaş ve Başakşehir kazandı. 

Ve.. Bana göre Serdar’ın sebep olduğu bariz iki penaltının en az birisini vermemesine rağmen  Rıdvan Dilmen’in de ‘’artık düdüğünü assın, çeksin gitsin’’ dediği ama yine de  ‘’iyi bir maç yönettiği  yazılıp, söylenen maçın hakemi kazandı..

Buna göre hala ‘’ Derbinin kazananı yok’’ yazmanın alemi nedir?.. 

Herkes kazanmış işte… 

Daha ne olsun?... 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..