Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '16

 
Kategori
Dünya
 

Dev elektrik süpürgesiyle atmosfer temizlenir mi?

Dev elektrik süpürgesiyle atmosfer temizlenir mi?
 

Biz ülke olarak Ortadoğu bataklığına saplanıp, kurtulmak için çaba sarf etmezken, ekonomi ve bilimde de çalışmayı bırakıp, her gün muhtarlara konuşan Cumhurbaşkanını dinliyoruz!

Yani eller giderken aya, biz kaldık yine yaya…

Hollanda bilim adamları, bizim bilim adamları gibi bakanın karşısında el etek öperek, hazırolda beklemiyorlar ve insanlığa faydalı hizmetler veriyorlar.

Hollandalı bilim adamları bizde olduğu gibi bir üniversitede, her bölüme, her dala ne öğretim üyesi, ne de dekan oluyorlar. Onlar insanlığa faydalı üretim peşindeler.

Gelelim Hollandalı bilim adamlarının yeni projesine:

Mucitlerinin ‘dev bir elektrikli süpürgeye’ benzettiği endüstriyel filtrenin saatte 800 bin metreküp havada bulunan zararlı ince partikülleri yüzde 100 oranında temizlediği ifade ediliyor.

Amsterdam’da tanıtılan filtreyi üreten Envinity Group’un basın sözcüsü Henk Boersen, “8 metre büyüklüğündeki çelikten yapılma endüstriyel filtre binaların çatısına kolaylıkla yerleştirilebiliyor ve aynı bir elektrik süpürgesi gibi çalışıyor” diyerek cihazı anlatıyor.

Bizim bilim adamları böyle bir projeye imza atsa kim bilir ne derdik?

Gelelim ‘deve elektrik süpürgesi’nin özelliklerine:

Filtre, 300 metre yarıçap içinde, 7 km yükseklikteki havayı içine çekebiliyor.

Üretilen prototip üzerinde Hollanda Enerji İnceleme Merkezi tarafından tüm testler yapılmış.

Amsterdam’da düzenlenen enerji konferansında AFP’ye konuşan Boersen, filtreden geçen çok büyük miktardaki hava dışarıya temiz olarak çıkıyor.

Havadaki ince partiküllerin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi olduğu, ultra ince partiküllerin ise sinir sistemi ve beyin hücrelerine zarar verdiği biliniyor.

Dünya sağlık Organizasyonu’nun verilerine göre Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan her 10 kişiden 9’u yoğun hava kirliliğine maruz kalıyor.

Biz mi?

Biz de hava kirliliği ne gezer! Bizim ülkenin her yerinde doğalgaz kullanılıyor ve doğalgazın kullanılmadığı yerde de tezek kullanılıyor!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..