Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Evkurdan Derin Dondurucu

Evkur Malatyaspor derbi öncesi Fenerbahçeye derin dondurucu hediyesiyle gelmiş Kadıköy'e. Erol Bulut açık futbol oynama düşüncesi ile kapanmadan oynayıp kazanarak Aykut Kocaman'a şampiyonluk hayallerini başka bir sezona dek koyması için derin dondurucuya kaldırtacaktı. Ya da açık futbolunun bedelini dün akşam olduğu gibi 6 dakikada 2 gol yiyerek Aykut Hoca'nın dertlerini derbi öncesi derin dondurucuya saklamasını sağlayacaktı. Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğunda mutlaka kazanmak zorunda olduğu maça son maçların başarılı forveti Janssen'in yerine antrenmanlarda bile gol atamayan Soldado'yu alarak risk alan Aykut Hoca bu kumarı kazandı.  Soldado her ne kadar gol atamasada yaptığı boş koşularla Ozan ve Hasan Ali'nin gol atmasını sağlarken Giuliano'nun golünde de asist pası vererek atılan gollere  katkı sağladı. Skirtel'in yerinde mecburen oynayan Roman ise maalesef yine saç baş yoldurmaya devam etti. Malatyasporun az da olsa bulduğu pozisyonlarda Roman'ın hataları çok barizdi. Stoper mevkisinde maalesef ciddi bir sorunu var Aykut Hocanın. Neto veya Skirtelin yokluğunda burada oynayatabileceği güvenilir bir stoper maalesef yok. Hem Topal hem de Roman bu mevkide ciddi hatalar yapıyorlar. Aslında Ozan Tufan milli takımda bu mevkide oynama alışkanlığı olan bir futbolcu olarak bu maçta denenebilirdi. Veya genç Yiğithan böyle maçlarla takıma ve süper lige alışması sağlanabilir. Ama devre arasında ilk transfer bu bölgeye yapılmalıdır. 

İlk 45 de 3-0'lık skoru yakalayan Fenerbahçeli futbolcular artık bu maçı kafalarında bitirip derbiyi mi düşünmeye başladılar yoksa kondisyonları mı bu kadar? Bunu haftaya derbide göreceğiz. Derbilerin havası her ne kadar başka olsa da özellikle 3-1'den sonra oyunun hakimiyetini tamamen Malatyaspor'a vermek ne kadar doğrudur tartışılması ve Aykut Kocaman'ın kafa patlatması gereken bir sorun. Çünkü G.Saray karşısında 3-1'lik bir skordan sonra böyle bir oyun hezimete yol açar. Maçta hakemlik çok fazla bir pozisyon olmadı. Ama Alper Ulusoyun özellikle 3-1'den sonra taktir haklarını hep Malatyaspor lehine kullanması gözümüzden kaçmadı. 

Konyaspor-G.Saray maçının daha 10. dakikasında  Konyaspor'un bariz gollük atağını faul vermek için kesen Özgür Yankaya bu pozisyonda Denayer'in sarı kartını atlayarak bir hafta boyunca G.Saray yöneticilerinin hakkındaki demeçlerden etkilendiğini gördük. Hem Konyayı bir golden belki de bir defans oyuncusunun veya Muslera'nın olası kırmızı kartını engellemiş oldu. Artık bu hatadan sonra vermediği verdiği penaltıları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Üstelik G.Saray'ın 2. golü de bariz ofsayt. 

Aykut Kocaman umarım derbi havası diyerek takıma iyice ısınan harika refleksleriyle golleri önleyen Kameni'nin yerine Volkan'ı oynatmaz. Aynı şekilde bu hafta çok iyi oynamış gibi görünüp bir de penaltı harici gol atan Giulano rakibin açık futbolu ve forvet arkası oynamasıyla etkili oldu. Eğer böyle oynatacaksa mutlaka 11'de olması gerekiyor ancak kanatda kullanacaksa hiç oynatmasın daha iyi. Forvettte ise Janssen'in daha etkili olacağını düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..