Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Korku Dağları

Bize göre dünya derbisi ama sorun bakalım bu maçı canlı yayınlayan 30 ülkenin futbolseverlerine 10 üzerinden kaç puan verecekler. Emin olun ki oynanan futbola 10 üzerinden 6 alırsa öpüp başımıza koymamız gerekir. Tudor ilk 8 haftada puan tablosunun ilk 7 sırasından sadece Kayserisporla karşılamıştı ve onunla da ligin ilk haftasında oynadı. Fenerbahçe ise ilk 7 deki takımlardan sadece Kayserisporla oynamadı. Tudor'un bu maça 3'lü savunma ile başlaması çok entersandır ama demek ki Aykut Kocaman'ın kafasını karıştırmak istemiş. Ama Serdar Aziz'in erken sakatlığından sonra yerine stoper almak yerine Latovleviciyi alarak eski sisteme dönüş yaptı. Çünkü Fenerbahçe 3'lü savunma karşısında hızlı ataklarla etkili olacağının sinyalini vermişti. Fenerbahçe de ise Skirtel'in cezası bitmesine rağmen Roman ile başlaması Aykut Hoca'nın tercihiydi. Tabi bu maçta uzun bir aradan sonra gol yemeyerek bu tercihinde haklı çıktı. Ancak yine de Roman'ın çok çabuk oyundan düşmesi ve adamını kaçırması sebebiyle çok net değilse de pozisyonlar oluştu. Bunların birinde Gomis'in şutunu Kameni çok güzel tutarak artık bu takımın birinci kalecisi olduğunu Volkanseverlere göstermiş oldu. Ayrıca Volkan'ın olmayışı sahadaki futbolcuların da daha sakin kalmalarını sağladı. 

Fenerbahçe bu sezon oynadığı derbilerde rakiplerinden daha az faul yaparak ki 3 maçta da 15 faul ile oynamış futbol oynamaya çalışan  taraf olduğunu da göstermiş oldu. Ancak bu kadar çok faul yapılmasına rağmen hakemlerden neredeyse rakipleriyle eşit sayıda sarı ve kırmız kart görerek hakemlerin kart göstermedeki tutarsızlığını göstermiştir. 6. dakikada Janssen'in attığı nizami golü faul gerekçesiyle vermeyen Cüneyt Çakır Denayer'in rakip sağlığını tehdit eden kayışını da sarı ile geçiştirerek Aziz Yıldırım'ın kendisinin kötü hakem olduğu söylemini yine haklı çıkarmıştır. Cüneyt Çakır buna rağmen Galatasarylı medya tarafından yine de yeni kurallara göre penaltı olmayan 2 pozisyon üzerinden eyyamcılıkla suçlanmıştır. Eyyamın kralını daha ilk 25 dakikada yaparak oyunun dengede kalmasını sağlamıştır. Aksi halde daha maçın ilk yarısında tribünlerden gelecek maddelerle kendi kafası bile yarılabilirdi.  Yan hakemin yaralandığı pozisyonda maçı tatil edemeyerek Türk Futbol'nun geleceğini değiştirme fırsatını bir kere daha ıskalamıştır. 

İkinici yarıya iyi başlayan Galatasaray kurduğu baskıya rağmen net pozisyonlar yakalayamadı. Ancak Fenerbahçe defansında Roman ve orta sahada Ozan'ın gereksiz geri  ve hatalı pasları ile bir türlü ileriye topu taşıyamadı. Aykut Kocaman Alper'i oyuna almakta gecikti. ancak değişikliği 2 dakika sonra yapsa belki de Valbuena'yı oyundan çıkarmayabilirdi. Bu durumda da son 20 dakika da çok şeyin değişebileceği daha fazla zorlayan bir Fenerbahçe izleyebilirdik. Zaten Aykut hoca son maçlarda sürekli olarak Valbuenayı oyundan çıkarıp etkisiz Guiliano'yu oynatmaya devam ediyor. Bu durum ilerleyen haftalarda Valbuena cephesinde homurtuların yükselmesine sebep olacaktır. Evet belki Valbuena 60'dan sonra oyundan düşüyor ancak şu anda Fenerbahçe'de oyunun gidişatını değiştirebilecek tek adam Valbuenadır. Ayrıca Janssen mi Soldado mu derseniz yüzde yüz Jansen derim. Soldado futboldan o kadar uzak kalmış ki  kendisinin forvet olduğunu dahi unutmuş. Bir kişi fazla oynayan takımda ceza sahası içinde daha fazla olması gerekirken gereksiz yere kanatlara gelerek oyunu sıkıştırdı. 

Aykut Kocaman'ın herşeye rağmen Belhanda ikinci sarıdan çok doğru bir kararla atıldıktan sonra  hemen Aatıfı oyuna alarak forveti çiftlemeliydi.  8 puanlık farkı 5'e indirip rakibin daha fazla strese girmesini sağlayacak hamleleri yapamayarak çok önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. Her ne kadar lider çok zor bir periyoda girecekse de kendi işimizi kendimiz görmeliydik. Bu maçta alınacak 3 puan aslında  farkı 5' değil 2'ye indirmiş olacaktı.  

Ligin sanal golcüsü Gomis bu maçta sadece bir kere Kameni'yi zorlarken maçtan sonra maçın hakemi için biz çalışıyoruz senin de çalışman gerekir demesi doğru olsa da kendisinin de küçük maçların büyük golcüsü olduğunu gördük. Aynı şekilde sezon başından beri yerlere göklere sığdırılamayan Tolga Ciğercinin de geçen sezondan farkllı olmadığını gördük. 

Arık ligin gidişatı çok farklı bir yola girecektir. Galatasaray'a gelecek muhtemel 2 maç saha kapatma cezası toparlanma sürecine giren G.Birliği ve ligin açık futbol oynayan takımlarından Alanyaspr maçlarında başını ağrıtacaktır.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..