Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Futbol
 

Bomba Patladı

Galatasaray'ın Trabzondaki puan kaybından sonra bu maçta istekli bir Fenerbahçe görme hayaliyle stada gelen, evinde heyecanla TV'nin karşısına geçenler hakemin düdüğü ile birlikte sükutu hayale uğradılar. Sanki hazırlık maçına çıkmış gibi oynayan bir Fenerbahçe ve yine oynatmamak için sahasına kapanan Kayserispor 40 dakika boyunca ızıdrap yaşattılar. Ta ki Ozan'ın gereksiz geriye doğru oynadığı topu Umut'a asist yapan Roman balonu patlayıncaya kadar.

Skirtel'in ceza sonrası formayı kapamadığı Roman nihayet patlamayı başardı. Gerçi Skirtel mi formayı kapamıyor yoksa Aziz Yıldırım devre arasında satabilmek için mi Aykut Kocaman'a baskı yapıyor bilemiyorum. Ama bence Aykut Kocaman bile bile kendi bacağına sıkmaz herhalde diyeceğim ama son maçlarda yatptığı hatalarla bu tezi de çürütüyor.

Aynı şekilde 90 dakika boyunca boşu boşuna koşan olumlu hiç bir hareketi olmayan Giulianoyu oyunda tutup takımın tek top isteyen adamı Valbuena'yı oyundan alması gerçekten anlaşılacak gibi değil. Umut'un şık golünden sonra Valbuena'nın sıfıra inerek çıkardığı topla Ozan buluşunca eyvah diyenlerden biri olarak top ağlarla buluşunca gözlerimize inanamadık.

Golden önce Ozan'ın Deniz'in ayağına basması fauldü evet ama hakem süzemedi. Ama bu hakemin maçın başından beri ilk süzemediği pozisyon değildi. Kayserisporlu futbolcuların 2 tane sarısını atlamış bir hakemden bu pozisyonu süzmesini beklemek süzme salaklık olur zaten. Ayrıca herkes Deniz yerde yatarken Fenerbahçe'nin topu taca atması gerektiğini söylüyor. Ayağa basmadan yerde kalan bir futbolcu için oyunu durdurmayı düşünmeyen hakem oynayın derken fairplay için ben de topun dışarıya atılmasını isterdim ama Valbuena'nın faul olmayan pozisyonda yere düşerken rakibin dirseğinin ağzına gelmesi ile kan içinde kaldığını 2 dakika sonra gördük. O pozisyon için kimse fairplay demezken bu pozisyona neden takıldılar çünkü devamında gol oldu ve atan F.Bahçeydi. Yani atın gözlükleri artık lütfen.

Maçın ikinci yarısına da iyi başalayan F.Bahçe önce Umut'a asist yapan Roman'ın kafası ile öne geçti. Sonrasında Janssen'in gayreti ile kazandırdığı serbest vuruşta kimsenin bekelmediği şekilde kaleye vuran Valbuena'nın direkten dönen şutunu tamamlayan De Souza ile farkı ikiye çıkardı. Ama Hasan Ali'nin taç çizgisi üzerinde yaptığı gereksiz faul ve devamında hatalı kurulan baraj ve Neto'nun enteresan göğüs pası ile rakip farkı bire düşürünce sadece tribünler değil F.Bahçeli futbolcularında eli ayağı birbirine girdi. Bir de buna Aykut Kocaman'ın hatalı oyuncu değişiklikleri eklenince Kayserirpor tek kale oynamaya başladı. Artık herkesin maç bitti dediği anda Halil Umut Meler'in eyyam kokan faul kararı ile berberlik golü geldi. Bu faulde de yine hatalı bir baraj ve defansın adam paylaşımı yapamaması maalesef 2 puanı aldı götürdü. Hakem ayrıca Janssen'in ayağına basan Bıyık'ın kırmızısını ve penaltıyı vermeyerek maçın kaderiyle oynadı. 

Aykut Kocaman için artık fanatiklerinin gözünde bile kredisi doldu. Bundan sonra puan kaybına kimsenin tahammülü kalmadı. Aykut Kocaman'ın adamlığına kimse bir şey diyemez ama artık başkalarının puanları ile değil kendi puanları ile ilgilenmesi gerekiyor. Bu takımı 2010-2011 sezonunda yaptığı gibi yine ayağa kaldıracak olan kendisidir. Ama bunu yapabilmesi için artık istatistikleri bir kenara bırakıp Valnuena'yı 90 dakika sahada tutması gerekiyor. Haftalardır sıfır katkı yapan Giuliano'yu dinlendirmesi Alper'e daha fazla forma vermesi gerekiyor. Ayrıca ne zaman patlayacağı belli olmayan Roman'ın yerine Skirtel'in oynaması da şart.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..