Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Futbol
 

Umuda Yolculuk

Milli maç arasından önce Osmanlıspor maçı ile bunalıma giren Fenerbahçe camiası ne olacak derken hiçbir şey olmamış gibi devam etme kararı aldı. Aykut Hoca'nın istifa sinyali bertaraf edilerek devam kararı alması sağlandı. Cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu son haftaların flaş takımı Sivasspor karşısında bir kazaya karşı tedirgin ediyordu. Valbuena, Isla ve Neto'nun yokluğunda Şener, Aatıf, Topal ve İsmail uzun bir aradan sonra 11'de başladı. Maçtan önce Aziz Yıldırımın prim dopingi mi yoksa G.Saray ve Beşiktaş'ın puan kayıpları mı doping etkisi yaptı kestirmek zor. Ama  maça ciddi anlamda asılarak başlayan Fenerbahçe önceki maçların aksine rakibe 44. dakikadaki pozisyon haricinde gol pozisyonu vermedi. Çok etkili olmasalarda sürekli önde baskı ile toplar kazanarak topun  rakipte kalmasına fırsat vermeyen Topal ve Souza bundan sonraki haftalarda herhalde yine orta sahanın tapusunu alacaklardır. Çünkü Aykut Hoca artık puan kaybına tahahmmülü olmadığı için önce gol yememeyi düşünüyor. Gol atmasına rağmen Dirar çok fazla pas tercihi hatası yapıyor. Guiiano'nun bu maçta biraz daha etkili oynadığını söyleyebiliriz. 

İkinci yarının başında gelen Sivassspor golüne rağmen tribünlerin müthiş desteği ile yağmurla birlikte üst üste pozisyonlar da bulan Fenerbahçede Aykut Kocaman nihayet Kadıköyde çift forvet oynaması gerektiğini anlayınca oyuna girer girmez golü bulan Soldado şeytanın bacağını kırdı. Soldado'nun golünden önce Janssen'in üstüste iki defa direkten dönen topu şanssızlıktı. Ama biraz da şansını kendin yaratacaksın. Soldado ile çift forvete dönünce bir şekilde dönen top gol oldu. Soldado'nun golünden sonra Dirar'a faul yapan Bifouma'nın gereksiz itirazı ve sarı kartı alkışlaması Sivasspor'un 10 kişi kalmasına sebep oldu. Zaten maçta bu dakikadan sonra koptu ve 20 dakikada 3 gol atan Soldado maçın skorunu belirledi. Sivaspor'un 10 kişi kaldığı pozisyonda hakem faulü vermişken ve Sivassporlu futbolcular itiraz ederken neden Fenerbahçeli futbolcuların olaya müdahil olmaya çalıştığını anlamak gerçekten mümkün değil. Özellikle sarı kartı olan Şener'in o gergin ortama girmesi çok riskliydi. Maalesef disiplin sorunu devam ediyor. Aykut Kocaman'ın bu problemi de çözmesi şart. 

Kaleyi Kameni'den devralan Volkan'ı maçta çok zorlayacak pozisyon olmadı. Ancak bir çok pozisyonda gereksiz yere kalesini terk ederek tribünler ve ekran başındakilere heyacanlı anlar yaşattı. Belki kaptan olarak takımı toparlyacak başka futbolcu yok ama Volkan'ın da bu konuda çok iyi olduğu söylenemez. Kameniyi küstürmeden daha fazla şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ligin zirvesi ile olan farkın altıya düşmesi yeni bir umuda yolculuk olabilir. Ancak bu galibiyetin anlam kazanması için kalan maçların tamamının kazanılması gerekiyor. Rakipler puan kaybetmese bile umudun kaybedimemesi gerekiyor. Devre arasında yapılacak takviyelerle şampiyonluk bile zorlanabilir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..