Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

18 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Forvet Krizi ve Kriz Yönetimi!

Değerli Milliyet Okurları,

Galatasarayın forvet krizini artık bilmeyen duymayan kalmadı. Fatih Terim daha ilk geldiğinde Gomise rağmen 2. bir forveti isterken devre arası alınmayan bu Forvet problemi; Gomis in gidişinden sonra daha büyük bir probleme dönüştü ve en sonunda bir Kriz oldu. Henüz daha ligin başından bahsediyoruz. Hani şampiyonlar liginde iyi bir kura çeken Galatasaray ın olduğu gruptan çıkma ihtimalinin konuşulduğu günlerden.

Peki Forvet sorunu şampiyon olunan geçen senenin ilk devresinde bile yaşanırken, eldeki başarılı ve uyum sağlamış Gomisi satmak nedir? Gomis rakibi yıpratan, top tutan, adam geçen ve ciddi anlamda Striker dediğimiz bir oyuncu. Aynı zamanda çok koşarak pres yapan ve defansa da katkı yapan birisi. Defansa katkı herkes yapamıyor malum, örnek Eren Derdiyok benim deyimimle DerdiÇOK. Şimdi böyle bir oyuncuyu gol rekoru kırarak Gol Kralı olmuşken, para yüzünden göndererek aynı paralara yeni bir golcü peşinde koşmak nasıl bir mantıktır? Hadi göndereceksiniz ama almadan göndermek niye? Ona ödenen parayı şampiyonlar liginde atacağı 1 gol ile çıkarabilecekken bu kadar acele niye? Haydi gönderdiniz yerine hiç mi planınız yoktu veya sadece Modeste denilen bir forvet vardı dünyada? evet o vardı derseniz size lige başlarken 2 Forvet transfer edeceğiz diyen Abdürrahim Albayrak ın sözünü hatırlatır ve diğer forvet nerde derim?

Tamam lige Sinan ve Eren ile başladınız ve büyük bir hata yaptınız. Şampiyonlar ligi de elden uçtu gitti. Peki devre arasına girerken hiç mi hazırlanmadınız? Hani 2 forvetten biri vardı ya o da mı yok şimdi? bizim bir Scout ekibi vardı onlar da mı bulamadı birşey. Halbuki Fatih Terim hocamız size 2.5 ay önceden transfer listesini vermişti. Bu kadar mı basiretsiz bir yönetim var ki bunu da halledemedi.

Bir şekilde devre arasına çok yara almadan diyelim ulaşan Galatasarayda bunun en büyük mimarı tabi ki Fatih Terim hocamız. İstenmeyen adam Donk ve Maicon dan çift forvet yapan, Ozan Kabakı takıma koyan, aklımıza gelmeyen her türlü taktik ve sistemi deneyen hocamıza yapılan operasyonlara bir yenisini daha yönetim eklemek zorunda mıydı? Onun için daha önce Fatih Terim gönderilecek mi diye yazımı yazmadım mı?

Peki bu forvet problemi Krize dönüşmüş iken Galatasaray da bir yönetim yok mu ki Forvet krizini yönetemedi. Kriz yönetimi üzerine eğitimler veren bir firmadan da mı destek alamadı! Cevabım bu desteği almayı düşünecek bir yönetim bile yok. Neden mi? çünkü Albayraka sorulan "taraftar forvet transferini merak ediyor" sorusuna biz de çok merak ediyoruz şeklinde bir cevap veriliyorsa koskoca Galatasarayın durumu işte bu haldedir.

Kriz Yönetimi her firmanın elinde olması gereken ciddi ve profesyonel bir iştir. Bu işi de Fatih Terime bırakmak yönetim zaafiyetinin bir simgesidir. Kampa yetişmeyen golcü gelse ne kadar faydalı olacak o bile tartışmalı iken üzerine defansı da yollarsan atamadığın gibi yemeye de başlarsın. 

Ha bu arada yarın maça yine bitirici forvetimiz Sinan Gümüş! ile çıkacağız. Gerçekten söylüyorum şaka değil. Şampiyonluk, Türkiye Kupası ve UEFA şansımız sürerken; 1.5 yılda 1 forvet alamayan yönetime sorun sorularınızı. Forvet diye bağıran büyük Galatasaray taraftarını dikkate almıyorsanız eğer, gidişiniz Adnan Polata benzer, benden uyarması!

Herkese Spor dolu hatta Forvet dolu günler dilerim!

Serdar Şimşek

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..