Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Gaz bombası kimyasal silahtır

Gaz bombası kimyasal silahtır
 

Bugün İstanbul’daki 1 Mayıs kutlaması engellemelerinde polisin attığı gaz bombası sayısı binlerle ifade ediliyor. Hatta hedefler arasında bir hastanenin önündekiler bile vardı.

Göstericilerin üzerine atılan gaz bombası bir kimyasal silahtır. Kimyasal silahlar solunuma, deriye ve göze zarar verir. Savaşlarda kullanılmış olan etkili kimyasal silahlarla göstericilere atılan gaz bombaları arasında bir fark vardır:

Savaşlarda kullanılmış kimyasal silahlar oradaki herkesi öldürmüştür. Gösterilerde kullanılmış olan gaz bombaları ise insanlara yalnızca zarar vermiştir. Bu zararın hangi boyutta olacağını baştan bilmek olanaksızdır. Gaz bombalarının yaşlılarda, çocuklarda, kalp ve solunum yolu rahatsızlıkları olanlarda ölüme neden olabileceğini uzmanlar söylüyorlar. Bir hesaplayın bakalım bir kalabalıktan durumu bu riskli gruptakilere uyan ne kadar insan olur.

Kırmızı ışıkta geçen her araba kaza yapacak diye birşey yoktur ama kırmızı ışıkta geçmek yasaktır.

Direksiyonda 180 ile giden herkes kaza yapacak diye birşey yoktur ama hız sınırlarını üzerinde araba kullanmak yasaktır.

Gaz bombası atıldığında da insanlar ölecek diye birşey yoktur ama ya ölen olursa.

Etkisi zayıf deseler de, hafif göstermek için biber gazı deseler de gaz bombası bir kimyasal silahtır ve kesinlikle yasaklanmalıdır.

Ankara, 1 Mayıs 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..