Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'na bakış-2

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası'na bakış-2
 

A Grubu'nda (G.Afrika, Meksika, Uruguay, Fransa) başta İrlandalılar olmak üzere tüm ülkeler tarafından lanetlenmiş gözüküyorlar. Üstelik formsuz oldukları da bir gerçek. Ama Ribery'li ve Anelka'lı Fransa'yı izlemek biz Fener'li ve Galatasaray'lılar için güzel duygular içerecektir. Ama Anelka ve Ribery'e karşın, Cuma akşamı kapışacakları kaptan Lugano'nun, Forlan'lı Uruguay'ını destekleyeceğiz şüphesiz. Bu grupta Uruguay çıkar, devamını kim getirir belli olmaz...Ev sahibinin bu grupta olması Fransa'nın işini zorlaştıracaktır. Kupanın son finalisti formsuz. Grup dışı kalmaları sürpriz sayılmaz.


B Grubu'nda (Arjantin, Nijerya, G.kore, Yunanistan) 4 ülke 4 kıta... Arjantin görüşlerimizi bir önceki blogumuzda yazdık. Arjantin için hazırlık maçları olacaktır bu grup. Nijerya'yı yine Okacha'lı, Amokachi'li günlerin anısına izleyecektir bizim Türkler. Yunanistan'ın başında Otto Rehhagel var. Orada olmaları bile sinirimizi bozuyor ama Rehhagel bu, gruptan çıkarlarsa şaşırmayacağız. 2002'den kardeş olduğumuz Kore'lilerin futbolunu küçümsemeyelim. Arjantin'den sonra G.Kore bir adım önde gözüküyor.


C Grubu'nda (İngiltere, ABD, Cezayir, Slovenya) İngiltere merakla bekleniyor bu kupada. Capello'nun can verdiği ingiliz Milli Takımı uzak ara sonra çok iddialı geliyor bu turnuvaya. Takımın başına son şampiyon ülke menşeili bir hoca getirerek hazırlanan İngiltere'de, Sir Rooney, Gerrard ve Lampart'ın arkadaşları zevkle izlenecektir. ABD'yi bizimkiler karşısında seyrettik, ilk yarı top göstermedik Amerika'lılara...Slovenya ise aldığı sonuçlarda dikkat çekmişti grup öncesi. Cezayir ise sonunculuktan kurtulacak mı, çok zor...


D Grubu'nda (Almanya, Avustralya, Sırbistan, Gana) oldukça zevkli maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum. Bizim Appiah'ın yeniden kaptanlık yaptığı Gana mücadeleci bir takım görüntüsünde. Hollanda karşısında izlediğimiz Gana kolay gol yemezse, Kıta evsahipliği avantajıyla da baş ağrıtacaktır. Galatasaraylıların merakla izleyeceği Neill ve Kewell'lı Kangrular ise tecrübeliler. Antiç'in hocalığını yaptığı Sırplar, Fransa ve Romanya'nın arasından grup lideri olup buraya geldiler. Zigiç ve Krasiç gibi ayaklara sahipler ve hiç boş değiller yani.. Ve tabii ki Almanya... Almanya'sız bir dünya kupası olmaz... 1954'den bu yana tüm kupalarda varlar...En kötü dereceleri ise çeyrek final...Yine Grubun favorisi... Türkler yok ama en azından bir Türk çocuğu Mesut'u izleme şansımız olacak. Aynı zamanda Löw'ü de destekleyeceğiz elbet.


E Grubu (Hollanda Danimarka Japonya Kamerun) Bu grupta en çok Arien Robben'in sakatlığı üzüyor beni. Onu seyretmek büyük bir keyif. Bu kupa'da çok işler yapacaktı sakatlandı. Umarım biran önce yetişir. Portakallar buraya puan kaybetmeden geldiler ama hiçbir kupada favori olamadılar. 98'de yarı final görmüşlerdi fakat bu sefer daha iyisini yapmaları gerekiyor. Dünya Kupası geçmişleri neredeyse bizim kadar olan Danimarkalıların en büyük güvencesi 10 yıldır takımı çalıştıran Morten Olsen olacak herhalde. Öte yandan Geremi gibi, Song gibi bizim mahallenin çocuklarının top koşturduğu, Eto'o gibi bir devi kadrosunda bulunduran Kamerun Kupalara renk veren takım olma geleneğini sürdürebilecek mi ? Üstelik bu sefer takımın başında Paul Le Guen gibi bir hocaları da var...Japonya bu grupta Kamerun ile çekişecekmiş gibi görünüyor.

F Grubu (İtalya, Paraguay, Slovakya, Y.Zelanda) İtalya için bir şey söylemeye gerek yok. Son Şampiyon nişanıyla geldiler Afrika'ya ve kolay bir gruptalar... Güney Amerikalı Paraguay Kupaya sadece 1 kez katılabilen Yeni Zelanda ve kupaya ilk kez katılan Slovakya'nın önünde bitirebilecek gibi gözüküyor. Slovak kadrosunda benim için tek oyuncu var o da adı sıklıkla Galatasaray ile anılan ama benim Fenerbahçe'ye gelmesini özellikle arzuladığım Stoch var. Bu oyuncuyu iyi izleyin derim.

G Grubu (Brezilya, Portekiz, Fildişi S, Kuzey Kore) İşte ölüm grubu... Bu grupta Kuzey Kore, aslanların arenasına düşmüş kuzu misali kötü durumda gözüküyor. Brezilya elbet hem grubun hemde Kupa'nın favorisi ama Ev sahibi Afrika'yı temsilen Drogba'lı Keita'lı Fildişi Sahili ile Deco'lu, Carvalho'lu ve Ronaldo'lu Portekiz müsabakası 2.nciyi belirleyecek gibi ve çok keyifli geçecek. Brezilya'ya rakip olabilecekler mi onu da göreceğiz...

H Grubu (İspanya, İsviçre, Honduras, Şili) Dünya Şampiyonu İtalya'dan sonra İspanya'da turnuvaya Avrupa Şampiyonu apoletiyle çıkıyor. Gözlerimiz Guiza'yı arıyor ama bulamıyor maalesef... Süper bir kadrosu olan İspanyolları grupta kimse zorlayamaz. Tarihlerinde ilk kez şampiyonluğa yakınlar ama bu sefer şampiyonluk sırası dediğimiz gibi G.Amerikalılarda... Bizi daha önce Almanya'nın dışına atan İsviçre'liler yine kupa'dalar ama biz yine yokuz... Tello'lu Şili İsviçre'nin önüne geçmeye çalışırken Honduras ise grubun figüranı olacak herhalde...

Umarım heyecanı ve keyfi bol, unutulmaz bir Dünya Kupası izleriz..

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

09.06.2010

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..