Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '14

 
Kategori
Sinema
 

Hülya Avşar- Rüzgar Erkoçlar erotik masalda : “Oryantalya”

Hülya Avşar- Rüzgar Erkoçlar erotik masalda : “Oryantalya”
 

Kutluğ Ataman’ın yeni projesini açıklaması ile başroller dikkat çekti. Hülya Avşar ve Rüzgar Erkoçlar’ın paylaşacağı filmin tanıtımı yapıldı. 2016 yılında çekilmesi için ön çalışmaları yapılan filmin mekanı Kuzey Kıbrıs Maraş bölgesi. Maraş, savaş yıllarında insanların terk ettiği gibi korunan bir tampon bölgedir. Gidip göreniniz bilir; içki kadehleri, kumar fişleri, devrilmiş masalar, sandalyeler, görkemli ama nefes almayan binalar ile tam bir hayalet şehirdir. Maraş özel izin olmadan kimsenin geçemeyeceği bir alan ve burası kumarhaneler şehri olduğu için hali hazırda Yunan tarafı bu bölgeyi almak istiyor. Dünya jet sosyetesinin evlerinin bulunduğu bölge gerçekten zamanı dondurmuş ve savaşın korkusunu duvarlarında barındırıyor.

Bölgede çekim için özel izin alan Kutluğ Ataman, filmin buram buram erotizm ve seks kokacağını açıkladı. İşte o an Hülya Avşar ve Rüzgar Erkoçlar’ın sahneleri hakkında kafamızda bir şeyler canlandı. Bu hikayenin ana teması erotizm olunca filmin karelerine yansıyacak olan görüntüler “bizi şok edecek nitelikte mi olacak” diye düşünmeden edemedim. Erotik bir masalın sinema perdesine yansıtılmasının başarısının altına atılacak imzalardan ikisi Avşar ve Erkoçlar’ın olması da oldukça dikkat çekici.

Katalogdaki yapımcı görüşü bölümünde ise “Bu hikayenin ana aktörü cinselliktir. Eşcinsel ve hetoroseksüel erotizm, arzu ve seks binaların duvarlarından akacak ve sıcak asfalttan yüzeye çıkacak” ifadeleri yer alıyor.

Rüzgar Erkoçlar’ın cinsiyet değiştirdiğinde yazdığım yazılara bakarsanız, Erkoçları kadın ya da erkek olarak değil insan olarak kabullenişimi görürsünüz. Sektöre bu film ile dönmesi belki önünü açacak ve Rüzgar Erkoçlar tekrardan sinema ve dizi sektöründe kendine iş bulacaktır. Bu kadar cesur sahneleri sadece Hülya Avşar kabul edebilirdi!

Hülya Avşar’ın cesaretini bilmeyeniniz yoktur. O rolü için her şeyi yapar ve başarır da, aldığı yurtdışı ödülleri de bunun kanıtıdır. Uluslararası başarısını şimdiden kestirebiliyorum. Bu senaryo ve biçilen roller dünyayı sarsacak kadar kuvvetli. Ön çalışmaları süren projenin başarısını gerek film gerekse Rüzgar ve Hülya için sabırsızlıkla bekliyorum.  Dünyada getireceği sesi de çok büyük olacaktır!

Oryantalya’nın konusu şöyle özetlendi: 19 yaşındaki yakışıklı Mazlum fakir olduğu için sevdiği Vicdan’la evlenmesine izin verilmez. Vicdan’ın ailesinden öç almak için en yakın arkadaşı, Vicdan’ın ikiz erkek kardeşi Civan’ı öldürdüğünde yanlışlıkla Vicdan’ı öldürdüğünü anlar. Mazlum, bu büyük ihanetinin verdiği suçluluk duygusundan kaçmaya çalışırken kendini tekrardan bu aşkın başladığı 70’li yılların savaş sonrası şehrinde bulacak, aynı hayatı sonsuza dek yaşayacaktır.

“Oryantalya aşk ve tutkunun neden olduğu bir cinayetin hikayesini anlatır. Tutku, hikayenin kahramanı Mazlum’un işlediği cinayetin bir cezası olarak onun yakasını asla bırakmaz ve onu ölümsüzlüğe mahkum eder. Mazlum sonsuza kadar sevmeye, sevdiğini yeniden öldürmeye ve onu tekrar bulup sevmeye mahkumdur. ‘Oryantalya’ aynı anda geleceğe ve geçmişe doğru ilerleyen bir hikaye anlatır. Kişilikler ve hikayeleri sarmal bir şeklinde gelişen zaman içerisinde her iki yöne doğru ilerler, sarmal çatıdan dolayı seyahatleri boyunca tekrardan buluşur, tekrardan sever ve birbirlerini tekrardan katlederler. Bütün bu çıldırmışlığa rağmen hikaye, neden ve sonuç ilişkisi mantığını korur ve kendi içerisinde bütün bir erotik masal anlatır.”

Hayatta başarılarınızın sesinin büyük olması dileği ile….

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..