Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '17

 
Kategori
TV Programları
 

İçerde'den sonra Show TV ne yapacak?

İçerde'den sonra Show TV ne yapacak?
 

Yaz sezonunun içerisinde yer aldığımızı gösteren durumların başında final ya da sezon finali yapan yapım sayısının bir anda artış göstermesi geliyor. Arka arkaya final ya da sezon finali yapan iş görüyorsanız yaz gelmiş demektir. Gerçi hava durumu olarak yaz moduna bir türlü geçemedik ya neyse. Bu atmosferde boş kalan yerleri bir şekilde doldurmak icap ediyor. Yani bir minibüsün boş kalan koltuklarını doldurmak gibi bir görev yani. Dolacak ki araç kalksın. 

İşte bu tür doldurma işleri ile uğraşan kanallar arasında en dikkat çekenlerden bir tanesi Show TV. Neden dikkat çektiğini sorabilirsiniz. Şöyle ki ; kanalın en çok izlenen hatta bu sezonun en çok ses getiren işi olan İçerde isimli dizi bu akşam yayınlanacak olan 39.bölümü ile ekrana veda edecek. Çetin Tekindor, Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Damla Colbay, Rıza Kocaoğlu,Yıldıray Şahiner gibi isimleri oyuncu kadrosunda yer aldığı İçerde'nin yalnızca 1 sezon süren macerası bugün resmen sona eriyor. Bence en doğrusu da bu. Dolu dolu yayınlanıp tadında bırakarak veda etmek. Bu yüzden yapımı tebrik etmek gerekiyor. Sakız kıvamına getirmeden,heyecanı taze tutarak işi sonlandırıyorlar.

Yalnız burada merak ettiğim başka bir konu var : İçerde bittikten sonra Show TV ne yapacak?

Kanalın ayakta olan yalnızca 2 dizisi var. İçerde ve Yeni Gelin. E İçerde bitiyor. Yeni Gelin de sezon finaline girdi. O zaman akıllara bu yazın nasıl geçeceğine dair sorular geliyor. 

Valla bir kere haftanın 4 günü garanti Güldür Güldür Show'un tekrarlarını izleyeceğiz. Her sezon daha da farklılaşarak yoluna devam eden ancak özellikle bu sezon ciddi şekilde izleyici kaybeden Güldür Güldür Show'un önümüzdeki sene bitmesi bekleniyor. Çünkü hem hikayeler tükeniyor, hem de bir bir oyuncular ayrılıyor. Özellikle Çağlar Çorumlu'nun ayrılması demek bence işin %30'unu falan götürür yani. Ancak sonuç olarak ; koca bir yaz eski skeçleri izleyip duracağız.

Bir de yine BKM yapımı olan ve Ali Sunal'ın sunduğu Bir Sorun Mu Var? isimli yarışma var. Yarın süresi 1 saat bile olmayan ve hangi arada derede başlayıp bittiğini anlayamadığımız bu cici programın reytingleri de pek iç açıcı değil. Hele ki 20.00 sularında başlayan ve özellikle iftar öncesi hazırlık yapan izleyiciyi kapma imkanı olan bir ortamdayken. Dolayısıyla Show'un derdine derman olacağını sanmıyorum.

Bir de hafta sonu haber öncesi Evrim Akın'ın sunumu ile ekrana gelen Çocuktan Al Haberi var. Format olarak efsaneleşmiş bu program Show'un sevilen işlerinden. Böyle olduğu için de hemen Çocuktan Al Haberi Ünlüler gibi bir format çıkartılmış. Hem de cumartesi-pazar 20.00'de ekrana gelecekmiş. Riskli ama mantıksız durmayan bir deneme. Böylece programın bu versiyonu tutarsa cumartesi ve pazar günlerini kurtarmış olacaklar. Geriye kaldı 5 gün. Ha gayret.

Kanalın ilerleyen günlerde başlayacak olan ve başrollerinde Öykü Karayel ve Gökhan Alkan ikilisinin yer aldığı Kalp Atışı isimli dizisi var. Kore dizisi uyarlamaktan ısrarla bıkmayan MF Yapım tarafından uyarlanan bu yapımın kanalın güvendiği ve yazlık olsa da kışa da taşınabileceğine inandığı işlerden olduğu söyleniyor. Tabi ki hangi gün ekrana geleceği de önemli.

Show'da eğlence adamı eksiği var bir de. Fox'ta İlker Ayrık hatta Timur Acar var. Star'da Mehmet Ali Erbil var. Kanal D'de Ufuk Özkan var. ATV'de de Nihat Hatipoğlu var ama onun da az süresi kaldı.(?!) Show'da ise bir garibim Evrim Akın var. O da nereye kadar sürükler bu rekabeti bilinmez.

Sonuç olarak ; bu yaz Show için tekrarlarla ve hüsranla dolu geçebilir. İçerde'nin bitişi için bu kadar fazla reklam yapılması ve ''son 4 saat, 2 saat kaldı'' falan gibi geri sayımlara sığınılması bu durum korkusundan olabilir.

Göreceğiz.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..