Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

İstenen Kürt-Türk çatışması

İstenen Kürt-Türk çatışması
 

Türkiye devletinin Asker-Siyaset ve Bürokrat üçlüsünün arasında yıllardır bir türlü yönetim hiyerarşisi devlet yönetme kurallarına göre bir türlü rayına oturmadığından PKK terörü maalesef bu günlere


Acımız büyük. PKK terörünün bizlere yaşattığı çok şehitli bir acıyı yaşıyoruz. Ama millet olarak ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyuna dikkatinizi çekmek istiyorum.

Yıllardır Amerika ve İsrail’in Ortadoğuda ki planladıkları Kürt devleti kurma amacı ile ilgili Türkiye ayağı maalesef istedikleri gibi şekillenmedi. Bugün Irak ve Suriye bu konuda tam kıvamındadır. Türkiye’yi ve İran’ı istedikleri kıvama bir türlü getiremediler. Fakat Türkiye devletinin Asker-Siyaset ve Bürokrat üçlüsünün arasında yıllardır bir türlü yönetim hiyerarşisi devlet yönetme kurallarına göre bir türlü rayına oturmadığından PKK terörü maalesef  bu günlere kadar uzadı. Ülkemiz üzerinde bölme planları tutmayan küresel güçler şimdilerde acaba geçmişte olduğu gibi alevi-sünni çatışmasına benzer bir Kürt-Türk çatışması ortamına sürükleyebilme çabası ve gayreti içerisindedirler. Bu oyuna gelmememiz şarttır. Bugün bu 24 şehidimizi gerekçe gösterip devletin güvenlik güçlerine rağmen halk olarak ülke genelinde “Kürt Düşmanlığı” dolayısıyla “Kavgası” çıkartmak çok basittir. Allah saklasın PKK terörünün açtığı yaradan daha vahim yaraları kendi ellerimizle açarız. Dönüşü de olmaz. Provokasyona gelmeyelim. Duygularımızı ciğerlerimiz yanarak kalbimize gömmeye çalışalım. Devletimiz çok güçlüdür. İmkanı bu belayı defetmeye yeterlidir. Fakat “Devlet Politikası” na bu sorunu çözmek için samimi ve ciddi bir boyut kazandırmamız gerekmektedir. Kanaatimce Akparti iktidarı devlet yönetiminde henüz yeni yeni muktedir olmaktadır. Devletimizin bu konuma geldiği bir süreçte siyasi askeri veya benzeri bir zafiyet tarihi fırsatın kaçmasına neden olabilir. Hamasi nutukların peşinden gitmeyelim. PKK sorunu 30 yıllık bir sorundur. Bugünün dünün sorunu değildir.

Bu vesileyle PKK terörü sebebiyle şehit olmuş asker ve polislerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun dileklerimi arz ediyorum. PKK terörünü lanetliyorum.

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..