Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlık mangal gibi yürek ister!

Kadınlık mangal gibi yürek ister!
 

Kadın olmak mangal gibi bir bedene sahip olup en ateşlisinden cayır cayır yanmak ve bunu da avaz avaz bağırmak değildir. Kadın olmak adam olmaktır. Kadın olmak o ateşin yüreğinde yanmasıdır. 

Şimdiye kadar hep hemcinslerimi savundum ama görünen o ki kadınlık zıvanadan çıkmış. Utanç verici bir hal almış. Sen kendini bir ... objesi olarak görüp resmen gel gel dersen sittin sene kadın olamazsın. Sonra adamlara laf etmeye başlarsın. Adamlıklarına.. 

Gel ben sana kadını anlatayım. Çıtır çerez olmayanından hani. 

Kadın dediğin; Önce ayıp nedir bilecek. Kızaracaksa illa bu yüzü olacak. Temiz olacak bir kere. Buram buram kokacak. Bu kokusu kendi saflığından gelecek. Evine, eşine, çocuklarına sahip çıkacak. İlla ana olmasına gerek yok. O analık, ana rahmine düştüğü an emanet edilmiştir ona. Ana gibi kadın olacak.

Çekip çevirecek adamını. Yuvasından huzuru eksik etmeyecek. O huzuru ateşlemeye kalkanlar olursa haddini bildirecek. Aşk kokacak kadın aşk. Yemek kokacak, ev kokacak. Elinin hamuruyla erkek işine de karışmayacak. 

Zeki olacak bir kere. Öyle tavuk gibi oturduğu yerden çalışmayacak. Gerçi tavuklara hakaret etmeyelim. O hayvan bile sahip çıkıyor yumurtalarına. 

Kadın dediğin namusu da bilecek ahlakı da. Tahrik edici davranışlarla akılları baştan almayacak. Eğer bir akıl alınacaksa işte o sadece eşinin olacak. Kocasının, adamının! Başka adamlarla işi olmayacak. 

Kadın dediğin, ömrüne ömür katacak. Yeri gelecek annen yeri gelecek çocuğun olacak. En huzurlıu sofraları, en leziz kahveleri, en demli çayları, en özel anları hazırlayacak. Sen bileceksin ki en güvenli yürektesin. Vitrinde değil, evindesin.

Şöyle koluna taktın mı gururla gezdiğin hanfendin, evinde ise seni tamamlayacak hatunun olacak. Ruhun olacak. Çünkü o kadın tamamen sen kokacak, sen olacak ve..

Yuvasına giren bir sivri sinek dahi olsa kanını çıkarmasını bilecek.

Ey kadınlıktan bir haber olanlar, aklınızı başınıza alın. Ya da kadın sıfatından küçük bir operasyonla sıyrılın. Yuva yıkanlar, alev alev yanıp kendini ateşli hayvan yerine koyanlar, kadın olanı küçümsemekte haklısınız. Çünkü siz ne kadınsınız ne de bu saatten sonra adam olabilirsiniz. 

Ey adamlar, bunun ayrımına varıp hayatınızdan çıkardıklarınız ve hayatınıza aldıklarınızla kaderinizi şekillendirmiş olacaksınız.

Can Yücel'in dediği üzere; "Bir bakarsın ki yıllar sonra ne yatağa sığabiliyorsun, ne toprağa"…

Hadi Sağlıcakla.

 
Toplam blog
: 41
: 634
Kayıt tarihi
: 02.08.13
 
 

"Ah Müzeyyen" kitabının yazarı.  1988 Mersin doğumlu, Selçuk Üniv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler..