Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '15

 
Kategori
Üniversiteler
 

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Emre Günaydın ile...

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Emre Günaydın ile...
 

Emre Günaydın


 

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Emre Günaydın:”Aktif olmak hem öğrencilik hayatında hem de iş hayatında bir çok zorluğu yenmek için gereklidir. Aksi takdirde günümüzde olduğu gibi mutsuz bireyler yetişecektir. Benim aktif olmam her yere daha rahat kabul edilmemi ve başarılı olmamı sağlamaktadır. “

SORU- Bize kısaca kendinizi  tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

EMRE GÜNAYDIN-Merhaba,ben Emre. Bugüne kadar Kadir has Hukuktan evvel, bir Anadolu lisesinde okudum.

SORU- Neden  Hukuk Fakültesi Neden Kadir Has  Üniversitesi* Bu okulu tercih etmeden  önce ve şu an duygularınız arasında ne farklar var?

EMRE GÜNAYDIN- Hem insana geniş bir perspektif bakış açısı sağlaması hem de uyuşmazlıkları çözmede ana bölüm olması sebebiyle Hukuk tercih ettim. Hukuk gerçekten hayatı daha kolay anlamanızı sağlıyor ve her olay hakkında az çok bilgi sahibi olmanıza yardımcı oluyor. Kadir Has Üniversitesini tercih etmemde asıl sebep tabii ki dil olanağı, çünkü günümüzde  İngilizce hayati Önem taşımaktadır. Okulun eğitimi de diğer bir sebep. Okulu tercih etmeden evvel çevremde yaşanan olaylar hakkında çok daha az bilgi sahibi iken hukukla geniş bakış açısı kazandım ve çevremdeki olaylara duyarlı hale geldim.

SORU- Bize ailenizden bahseder  misiniz ? Anne ve babanız ne iş yapar kardeşleriniz nerede  okur? Onların sizin çabalarınıza  bakış açısı nasıldır?

EMRE GÜNAYDIN-  Bir Üniversitede okuyan kız kardeşim ve öğretmen olan annem var. Babam ise şu an müzik aletleri satan bir iş yerinde çalışmaktadır.

Rahmetli dedem Tacettin Günaydın da Tokat'ta tanınan birisi idi. Sağlık memuru olarak çalıştığı dönemlerde Tokat'a büyük hizmetler vermiştir. Sağlık memurluğu ve sünnetçilik mesleğini yıllar boyunca sürdürerek Tokat'a büyük katkılarda bulunmuştur.

SORU- Kitap  okuyor musunuz ? Kitap okuyan gençlerle okumayan gençler arasında ne gibi farklar var?

EMRE GÜNAYDIN-  Bölümün gerektiği şekilde zaten kitap okumak zorundasınız aksi takdirde kendinizi geliştirmeniz pek de olanaklı olmayacak ve iyi bir Hukukçu olamayacaksınız. Kitap Okumayı sevmeyen insan kendini geliştirmeyeceği ve hep aynı yerde sayacağı için başarılı olması çok zor olacaktır.    

SORU-Günümüzde gençler çekingen içine kapanık ve yeni insanlarla tanışmaktan çekinen insanlar. Siz ise aktif girişken  insansınız bunun ne gibi faydalarını görüyorsunuz  ?

EMRE GÜNAYDIN- Evet günümüz gençleri Çekingen ve içe kapanık bu da gerek öğrencilik gerek iş hayatında olumsuz bir takım sonuçlara neden olabiliyor. Aktif olmak hem öğrencilik hayatında hem de iş hayatında bir çok zorluğu yenmek için gereklidir. Aksi takdirde günümüzde olduğu gibi mutsuz bireyler yetişecektir. Benim aktif olmam her yere daha rahat kabul edilmemi ve başarılı olmamı sağlamaktadır.

SORU- Hukuk alanında nereye kadar gelmek istersiniz neden ?

EMRE GÜNAYDIN-  Hukuk Alanında çalışılacak bir çok meslek ve alan bulunmaktadır, ilk olarak her alanı bir görmek isterim. Özel hukuk daha çok ilgimi çekmektedir. İnsan ilişkileri beni daha çok cezbettiği için bu alan daha hoş geliyor.

SORU- Bölümünüz ve okulunuzun daha  çok gelişimi için neler önereceksiniz ?

EMRE GÜNAYDIN-  Öncelikle hukuk kurallarını ve bunların yorumunu öğrenmemiz gerekir, sonra kendi seçtiğimiz alanda uzman bireyler olmak için kendi alanımıza odaklanmamız gerekir.    

Soru- Üniversite Öğrencilerinin genel sorunları neler ve çözüm yolları nedir size göre?          

EMRE  GÜNAYDIN- Üniversite öğrencileri genel olarak fazla içe kapanık ve fazla araştırma meraklısı değiller. Daha fazla okumaları ve araştırmaları için öncelikle kişiler okumaya özendirilmeli, bunun Önemi öğrencilere kavratılmalıdır.        

SORU- Hukuk adamı adayı olarak günümüzde Hukuk ve Hukukçuların sorunlarını nasıl görüyorsunuz ? Çözüm yolları neler?     

EMRE GÜNAYDIN- Genel olarak gözlemlerimiz sonucunda hukukçuların yargısal bağımsızlığı olmalı, yani hakimler ve savcılar görevlerini yaparken her türlü siyasal ve dışsal baskıdan uzak olmalılar. Günümüzde hukuk konusunda bu alanda çok geride olduğumuz son derece açıktır.  

SORU- Hukuk  okumak isteyen gençlere neler önereceksiniz?

EMRE GÜNAYDIN- Araştırmayı, kitap Okumayı ve kendini geliştirmeyi seven bireylerin bu alanı seçmesi gerektiği kanaatindeyiz, aksi takdirde zaten bu alanda başarılı olmaları söz konusu olmayacaktır. Hukuk sadece 4 sene okunarak bitecek bir bölüm değildir, kişi kendini zaman ve olaylar değiştikçe geliştirmek zorundadır.

Çok teşekkür ederim Emre güzel samimi bir röportaj oldu.

 

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..