Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendini iyi hissetmelisin

Kendini iyi hissetmelisin
 

Hayatımızın her anı aynı olamaz. Hepimiz zaman zaman zor dönemlerden geçer veya kötü günler yaşarız. Ya yukarı çıkarsın ya da inersin. Lakin sürekli inmez ya da çıkmazsın. Bir iner bir çıkarsın. Olaylar karşındaki tepkileriniz sizi siz yapar, karakterinizi ortaya koyar. Çevrenizin tanımladığı gibi sevimli, sevecen ve mutlu olmak elinizdedir.

1-      Kendinizle Baş başa Kalın

Günde 10-15 dakika, telefonunuza bakmadan, mümkünse yalnız bir şekilde, eğer sizi rahatlatıyorsa müzik dinleyerek yürüyün ve kendi iç sesinizi dinleyin. Bu yürüyüşün amacı spor değil, kendinizle baş başa kalmanız. Bu yüzden caddede, kaldırımda, bina içinde, hiçbiri olmuyorsa AVM koridorunda yürümek bile iyi gelebilir ancak elbette en güzeli doğayla buluşabileceğiniz bir ortam olması.

2-      Mutluluğu Bulaştırın

Ben ne kadar mutlu olursam yakın çevremdeki kişiler de organik olarak mutlu olur. Tersini düşünelim, yakın çevremdeki kişiler ne kadar mutlu olursa ben de o ölçüde daha mutlu olurum. O halde, kendi mutluluğumu artırmak için yapabileceğim en etkili şeylerden biri de diğer kişilerin mutlu olmasını sağlamak olmalıdır.

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..